Flismaskin bäst i test 2024 - Hitta bästa flismaskinen!​

Om du letar efter en flismaskin har du kommit till rätt ställe. Vi tar fram de bästa flismaskinerna på marknaden och erbjuder kort och koncis information för att hålla det så enkelt som möjligt.

 Du behöver aldrig oroa dig för att det finns en billigare eller bättre flismaskin någon annanstans efter vårt flismaskin test. Vi arbetar ständigt med att förbättra och hitta de bästa och mest prisvärda flismaskinerna på marknaden så att du slipper göra det själv.

  • Oberoende test av flismaskiner 2024.
  • Produkter som granskas: Flishugg Metalcraft 13Hk, Flismaskin Loncinmotor, Flishugg Loncinmotor, Flismaskin – 208cc 70mm, Loncin Flismaskin 3.5hk 082 och Flismaskin med dragstång & elstart – 15 hk.
  • Rättvis bedömning av olika företags produkter.
  • Noggrann utvärdering för att hjälpa konsumenter hitta den bästa flismaskinen för deras behov.

Kolla in vårat bäst i test för flismaskiner 2024. Vi granskar de bästa flismaskinerna 2024 helt oberoende av företagen som äger flismaskinerna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Produkterna vi kommer att granska i detta flismaskin bäst i test är följande:

  1. Flishugg Metalcraft 13Hk
  2. Flismaskin Loncinmotor
  3. Flishugg loncinmotor
  4. Flismaskin – 208cc 70mm
  5. Loncin flismaskin 3.5hk 082
  6. Flismaskin med dragstång & elstart – 15hk

Här under kan du se vårt flishugg bäst i tesst, så kolla gärna in den för att hitta den bästa flismaskinen som passar dig bäst för dina behov.

Vårat test för Flismaskiner 2024!

Kolla in vårat bäst i test för flismaskiner 2024. Vi granskar de bästa flismaskinerna 2024 helt oberoende av företagen som äger flismaskinerna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Produkterna vi kommer att granska i detta flismaskin bäst i test är följande:

  1. Flishugg Metalcraft 13Hk
  2. Flismaskin Loncinmotor
  3. Flishugg loncinmotor
  4. Flismaskin – 208cc 70mm
  5. Loncin flismaskin 3.5hk 082
  6. Flismaskin med dragstång & elstart – 15hk

Här under kan du se vårt flishugg bäst i tesst, så kolla gärna in den för att hitta den bästa flismaskinen som passar dig bäst för dina behov.

Flishugg Loncin 13Hk

Flishugg Metalcraft 13Hk

3E Bästa

Se mer information om Flishugg Metalcraft 13Hk längre ner på hemsidan.

Flismaskin Loncinmotor

Flismaskin Loncinmotor

2A BäSTA

Se mer information om Flismaskin Loncinmotor längre ner på hemsidan.

Flishugg Loncinmotor

Flishugg Loncinmotor

BäSTA VALET

Se mer information om Flishugg Loncinmotor längre ner på hemsidan.

1. Flishugg Metalcraft13Hk

Flishugg Loncin 13Hk

Denna Flishugg Metalcraft 13Hk är en bra flismaskin med grym prestanda med en bensinmotor som gör att den klarar av de stora utmaningar utan problem. Denna flismaskinen är väldigt effektiv med sin hastighet på 2400 varv per minut.

Flismaskinen är väldigt stabil och lätt att hantera med sina 2 stora luftfyllda hjul vilket gör att den står stabilt på marken oavsett om du lägger i mycket kvistar och grenar.

Denna flismaskin en startfunktion med hjälp av drag, så se till att ta i lite. Därefter kan du lätt börja strimla grenar på någon sekund istället för att hålla på att dra igång den med ett snöre. Utöver detta så har den till och med dragstång för lätt bogsering om det behövs.

Denna flismaskinen passar dig perfekt som behöver strimla grenar hemma utan problem då den klarar gröna grenar upp till 89 mm tjocka grenar.

2. Flismaskin Loncinmotor​

Flismaskin Loncinmotor

Flismaskinen Loncinmotor är en flismaskin driven på bensin med fyrtaktsmotor som är en väldigt kraftfullt flismaskin som har hög kvalite från grunden och håller utan tvekan en längre tid så länge du använder den rätt.

Med denna flismaskinen kan du lätt strimla ner grenar utan några större problem då den klarar av de allra mesta som du har hemma på gården. Detta beror på att den har en grym motor ifrån Loncin som alltid har hög kvalite på sina motorer så att de håller och är kraftfulla.

Flismaskin Loncinmotor är även utrustad med starka och vassa knivar så att allting strimlas ner snabbt och litet för att ta upp så lite plats som möjligt när den har strimlat klart. Se till att ta hand om knivarna så att de alltid strimlar ner materialet lika lätt hela tiden.

Flismaskinen är rätt så billig för sin kvalité så vi rekommenderar denna starkt om du vill ha en liten billigare flismaskin som håller kvalitetskraven utan problem.

3. Flishugg Loncinmotor

Flishugg Loncinmotor

Denna flishuggen är den bästa flismaskinen i vårt flishugg bäst i test tack vare att den är kraftfull och klarar av varenda utmaning i hela din trädgård utan några problem. Den är även väldigt okomplicerad och lätt att hantera då den är bensindriven och har även möjlighet till att flytta runt lätt.

Självklart så är den bränslesnål med nyaste tekniken för att den ska vara billig att använda så att det inte blir alltför dyrt bara för att du vill ha en kraftfull flishugg loncinmotor som klarar av att strimla ner allting du någonsin behöver strimla ner.

På hela 2800 varv per minut så är det inte mycket bitar som kommer ut hela så du kan räkna med att du kommer strimla ner allting utan problem till det minsta korn som är möjligt. Att nämna är att den har även 1 års garanti så att om den skulle strula något direkt så går det på garantin direkt.

Denna flismaskinen hamnar i den billigare prisklassen men låt inte det lura dig. Denna är vår starkaste rekommendation i vårt flistugg bäst i test.

4. Flismaskin - 208cc 70mm

Flismaskin - 208cc 70mm

Detta är en flismaskin med robust uppbyggnad med en kraftfull motor på 208cc. Denna klassas även som en liten flismaskin då den har en kompakt design med mindre motor jämfört med andra.

Detta enligt oss är en av de bästa mindre flismaskinerna som har robusta material och en bra kraft som räcker gott och väl för att göra jobbet den är till för. Ett tillägg är även att den är väldigt lätt att rulla runt i terräng med.

Ytterligare en detalj som vi la märke till är att den har en lätt montering vilket vi ser som en väldigt bra fördel. Trots att den är enkel att montera så tycker vi bruksanvisningen kunde varit något bättre.

Vi rekommenderar den här starkt i vårt flismaskin test på grund av dess kompakta och samtidigt robusta design som gör att den håller bra men samtidigt är lätt att förflytta och använda.

5. Loncin flismaskin 3.5hk 082

loncin_flismaskin_3_5hk_08_2

Den här Loncin flismaskinen är en kompakt flismaskin som har tillverkats så att den tar upp så lite plats som möjligt som tydligt kan ses på konstruktionen av flishuggen.

Flismaskinen har 2 hjul som medför en lätt förflyttning i både terräng och plan mark. Även så har en den modern loncinmotor som minskar bränsleförbrukningen och samtidigt ökar effekten.

Vi vill även tillägga att den här flishuggen är lätthanterlig och räcker gott och väl för att strimla grenar upp till 49,5 mm i diameter. Med sin snabba bladhastighet så kommer dessa grenar strimlas med lätthet.

Detta är en flismaskin som vi rekommenderar tack vare dess loncin motor som är en populär motor som är lätt att få reservdelar till vid behov. Samt alltid står för hög kvalitet som håller väldigt länge.

6. Flismaskin med dragstång & elstart - 15hk

Flismaskin med dragstång & elstart - 15hk

Vårt sista alternativ i vårt test för flishuggar så har vi den här flismaskinen som är robust och kraftfull och klarar av robusta grenar upp till 100mm i diameter.

Den här flismaskinen är som sagt ett strålande alternativ men på grund av dess exklusiva pris så passar denna inte in högre upp då andra modeller har liknande funktionalitet och kvalitet.

Flishuggen har stora robusta däck så att du lätt kan förflytta den i terräng. Utöver detta så medföljer även en grym motor från Ducar som är av hög kvalitet och har mycket kraft att ge.

Detta är en flismaskin vi rekommenderar om man vill ha en av de mer dyrare varianterna. Dock i detta flishugg bäst i test så hittar vi inget märkvärdigt som skulle göra den värd mer pengar än de andra som har liknande funktionalitet.

Vad är en flismaskin?

En flismaskin är en liten låda som du lägger ner material i för att det ska bli flis. Allra vanligast är att du lägger ned trä i flismaskinen så strimlas det ner till flis så att du kan använda de till något annat i trädgården främst. Det kan vara för att använda som prydnad eller även för att förhindra ogräs.

Den bedrivs oftast med bensin eller diesel och är väldigt smidig att använda för dig som privatperson och oftast så är det inga strul med den alls då en flismaskin brukar vara väldigt robust och kraftfull och därefter klarar av tjockt virke och eller annat trädgårdsmaterial. Det finns även elektriska flismaskiner i vårt flismaskin elektrisk bäst i test.

Hur fungerar en flismaskin?

En flismaskin fungerar genom att det snurrar runt blad inuti som strimlar sönder materialet du väljer att lägga in i flismaskinen. Det kan se ut lite olika men mekanismen är för de mesta exakt samma.


Olika varianter av flismaskiner

De finns flera olika varianter av flismaskiner och det är bland annat olika märken och olika storlekar på dem beroende på vad du ska använda den till och hur mycket material du vill kunna lägga in samtidigt.

Flismaskiner finns även i både elektrisk och bensindriven beroende på hur stark du vill ha den. Oftast så kan den vara starkare om den är bensindriven men dock så är den elektriska mycket smidigare och billigare att använda.

Du kan även hitta små flismaskiner som kan klassas som en liten flismaskin och dessa är väldigt kompatibla och är mindre och mer kompakta designer av flismaskiner för den som vill kunna transportera flistuggen lättast. I vårt flismaskin test så hittar du både liten flismaskin och vanliga modeller.

Liten flismaskin

En liten fliskmaskin är en mindre och mer kompakt variant av flishugg. Dessa är bäst för den som vill ha en som är lätt att transportera och flytta runt. Det finns flera fördelar med en liten flismaskin och dessa är: kompakt som tar upp mindre plats, väger mindre för lättare transport, billigare pris.

Prestandan på en lite fliskmaskin är fortfarande bra men eftersom den är mindre och väger mindre så betyder detta att motorn är mindre stark och därefter inte är lika kraftfull och är mer anpassad för att klara mindre tjocka grenar. Trots att motorn har mindre hästkrafter så rekommenderar vi starkt en liten flismaskin till de som vill kunna flytta runt den lätt. Hitta några modeller här ovanför i vårt flismaskin test.

Vilken flismaskin är bäst?

Den bästa flismaskinen just nu är Flishugg Loncinmotor från Metalcraft då denna har bevisats vara en billig flismaskin som gör jobbet jättebra. Denna flismaskinen är bäst just för dessa anledningar:

  • Praktiskt design som är lätt att använda
  • Billigare variant med hög kvalité
  • Lätt att förflytta och använda vart som helst
  • Bränslesnål bensinmotor för billigare användning
  • Hög kvalité på knivarna så att den strimlar allt till minsta korn.

Välj denna flismaskinen om du vill ha en flishugg som inte kommer att svika dig om du tar hand om den och servar den så att den håller sig som ny hela tiden. Detta kan du göra genom att slipa knivarna och se till att du alltid har olja hela tiden så att motorn inte sliter sig. Läs mer om hur du servar din flismaskin här under.

Hyra flismaskin

Om du vill hyra flismaskin så kommer det kosta dig ungefär 500-1000kr per dag eller så brukar man kunna hyra veckovis för ett billigare pris också. Det kan bli rätt dyrt i längden och då kan det vara mer värt att köpa en egen flismaskin.

När du hyr en flismaskin så kan det även vara bra att vara lite mer försiktig så att den inte skulle gå sönder då du förmodligen får betala för den då.