Saltspridare

Letar du efter en saltspridare? Då har du hittat helt rätt. Vi har de bästa saltspridarna som underlättar väldigt mycket på vintern.

Vi har granskat många saltspridare på marknaden med hjälp av proffs och även de mest pålitliga personliga recensionerna som kan vara användbara för vår granskning.

Kolla in vårat saltspridare bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa saltspridarna 2024 helt oberoende av företagen som äger produkterna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla saltspridare som granskas:

  1. Vägsaltspridare med handtag för reglering – 60L
  2. Saltspridare Cemo 35L
  3. Salt- Och Gödningspridare ATV

Här under kan du se vårat saltspridare bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa saltspridaren som passar dig bäst för dina behov.

Vägsaltspridare med handtag för reglering - 60L

Vägsaltspridare med handtag för reglering - 60L

BäSTA VALET

Se mer information om Vägsaltspridare med handtag för reglering – 60L längre ner på hemsidan.

Saltspridare Cemo 35L

Saltspridare Cemo 35L

2A BäSTA

Se mer information om Saltspridare Cemo 35L längre ner på hemsidan.

Salt- Och Gödningspridare ATV

Salt- Och Gödningspridare ATV

3E BäSTA

Se mer information om Salt- Och Gödningspridare ATV längre ner på hemsidan.

1. Vägsaltspridare med handtag för reglering - 60L

Vägsaltspridare med handtag för reglering - 60L

Den här solklara vinnaren i vårt saltspridare bäst i test 2024 är en grym saltspridare som har en bra behållare med gott om volym så att du kan salta mycket åt gången.

Bra mekanism som gör att det sprider ut sig jämnt med hjälp av en bricka som snurrar under där gruset eller saltet faller ner så att det åker åt alla håll.

Smidig hantering med de stora däcken och även bekvämt handtag som medför en bra ergonomi när du saltar dina uppfarter eller eventuellt vägar du behöver salta.

Välj det här alternativet om du vill ha en smidig och praktiskt saltspridare som kommer sprida saltet jämnt och bra så att du slipper ha snöiga och hala vägar vid ditt hus. Vi rekommenderar även att använda sig av en snöslunga innan man använder en saltspridare.

2. Saltspridare Cemo 35L

Saltspridare Cemo 35L

Den här snygga gula saltspridaren från Cemo är en mindre saltspridare som är väldigt smidig att använda och sprida salt med snabbt med ett spridningsområde på hela 4 meter.

Saltspridaren har ett bra bekvämt handtag så att du har bra grepp hela tiden även om det är väldigt kallt ute. Även så kan du justera höjden på handtaget så det passar dig bra.

Det finns även justerbar spridnings hastighet i 6 olika lägen så att du kan välja hur mycket salt du vill sprida utefter hur mycket snö det brukar komma eller hur stor yta du ska göra.

Välj den här saltspridaren om du vill ha en smidig saltspridare av hög kvalité som gör saltandet lätt och praktiskt så att du slipper ha hala vägar.

3. Salt- Och Gödningspridare ATV

Salt- Och Gödningspridare ATV

Den här stora och robusta saltspridaren är tillämpad för ATV och passar mest för de som har stora ytor som behöver saltas och används framförallt ute på landet.

Därefter så hamnar den här ATV saltspridaren sist eftersom den är minst anpassad till vanliga trädgårdar där du inte behöver en sån här stor saltspridare som dessutom är rätt dyr jämfört med de andra.

Om du dock vill ha denna så är den robust och av hög kvalite med en behållare på hela 160 liter så att du kan sprida ut mycket salt effektivt och snabbt när du även kör runt med din ATV.

Välj den här saltspridaren om du letar efter en större saltspridare om du har stora ytor du behöver salta varje vinter och vill göra det effektivt och smidigt med din ATV.

Vad är en saltspridare och hur fungerar den?

En saltspridare är ett trädgårdsredskap som används för att salta vägarna och gångarna i din trädgård för att snön ska smälta så att du kan gå eller köra där. Du kan även använda grus. Den fungerar med hjälp av sina hjul så är den lätt att förflytta framåt och sedan så lägger du ba i grus eller salt i behållaren så sprider den ut det jämt där du går.

Vad används en saltspridare till?

En saltspridare används till att få bort snön från dina uppfarter eller gångar där du ofta går och inte vill ha snö på vintern.

Är en saltspridare bra?

En saltspridare är utmärkt om du ofta har stora problem under vintern att du får för mycket snö så kan du salta uppfarten och gångarna så att du slipper ha snö där som förstör så du inte kan köra in med bilen eller liknande.

Varför bör du ha en saltspridare?

Du bör ha en saltspridare om du vill kunna salta uppfarterna och andra platser med smidighet och jämnt överallt så att det inte blir snö någonstans där du har saltat. En saltspridare är perfekt att ha efter man använt en snöslunga från vårt snöslunga bäst i test.

Vilken är den bästa saltspridaren 2024?

Den bästa saltspridaren 2024 baserat på vårat bäst i test saltspridare 2024 är Vägsaltspridare med handtag för reglering – 60L som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • En bra och jämn spridning av saltet
  • En bra behållare på hela 60 liter som räcker för de flesta
  • Bra mekaniska delar som gör spridandet smidigt och effektivt
  • Bekvämt handtag och stora hjul för en bra ergonomi
  • En bra garanti på hela 2 år ifall att något inte fungerar som det ska
Välj den här saltspridaren om du vill ha en saltspridare av hög kvalité som kommer salta dina uppfarter snabbt och effektivt så att du slipper ha tänka på att du inte kan köra upp med bilen på vintern.