Vedklyv bäst i test 2024 - Hitta bästa vedklyven!

Upptäck marknadens främsta vedklyvar för 2024. Oavsett om du behöver klyva stora eller små vedpartier, har vi testat de bästa modellerna för att underlätta ditt val. Perfekt för effektiv och snabb vedklyvning.

  • Granskade Modeller: Test av ledande modeller som AL-KO LSH 370 4 och Hecht 6700.
  • Oberoende Bedömning: Rättvis och oberoende jämförelse av vedklyvar från olika tillverkare.
  • Fokus på Effektivitet och Hållbarhet: Betoning på kraft, hållbarhet, och användarvänlighet.
  • Anpassad för Alla: Alternativ tillgängliga för alla vedklyvningsbehov.

Granskade Vedklyvar

Kolla in vårt vedklyv bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa vedklyvarna 2024 helt oberoende av företagen som äger vedklyvarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla vedklyvar som granskas:

  1. AL-KO LSH 370 4 Vedklyv
  2. Vedklyv Hecht 6700 1500 W
  3. AL-KO LSV 550 6 Vedklyv
  4. Hecht Vertikal vedklyv – 3000W
  5. Kellfri VEDKLYV, ELDRIVEN, 7 TON, 70 CM
  6. Vedklyv Grouw

Här under kan du se vårat vedklyv bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa vedklyven som passar dig bäst för dina behov.

AL-KO LSH 370 4 Vedklyv

AL-KO LSH 370 4 Vedklyv

BäSTA VALET

Se mer information om AL-KO LSH 370 4 Vedklyv längre ner på hemsidan.

Vedklyv Hecht 6700 1500 W

Vedklyv Hecht 6700 1500 W

2A BäSTA

Se mer information om Vedklyv Hecht 6700 1500 W längre ner på hemsidan.

AL-KO LSV 550 6 Vedklyv

AL-KO LSV 550 6 Vedklyv

3E BäSTA

Se mer information om AL-KO LSV 550 6 Vedklyv längre ner på hemsidan.

1. AL-KO LSH 370 4 Vedklyv

AL-KO LSH 370 4 Vedklyv

Vinnaren av vårt vedklyv bäst i test 2024 är den här effektiva och kraftfulla vedklyven som gör jobbet som ett proffs med lätthet när du behöver klyva ved effektivt.

Den här vedklyven är robust och tillverkade av slitstarka material så att den får en bra hållbart som ökar livslängden på vedklyven väldigt mycket.

Vedklyven har en vikt på endast 48 kg men kan fortfarande använda en kraft på upp till 4 ton vilket gör den grym för att klyva robusta ved bitar.

Välj den här vedklyven ur vårt test vedklyv om du vill ha en robust och kraftfull vedklyv proffs som du med lätthet kan förflytta till andra platser.

2. Vedklyv Hecht 6700 1500 W

Vedklyv Hecht 6700 1500 W

Den här vedklyven från Hecht är en smidig och praktisk vedklyv som även har ett tryck på upp till 4 ton så att du kan klyva mycket olika ved bitar.

Vedklyven är även utrustad med hjul så att du kan transportera runt den med lätthet i din trädgård där du planerar att ta ner ett träd eller där du förvarar ved.

Denna vedklyv har även en skyddskåpa så att du alltid är säker när du använder vedklyven. Materialet som skyddar är solid metall som är ett robust material som skyddar mycket.

Välj den här vedklyven från vårt vedklyv test om du vill ha en vedklyv som har möjlighet att klara ved bitar som har en diameter upp till 25 cm, samt vill ha möjlighet till en lätt förflyttning med dess kompakta storlek.

3. AL-KO LSV 550 6 Vedklyv

AL-KO LSV 550 6 Vedklyv

Den här stående vedklyven är en stor och praktisk vedklyv som klarar en längd på ved bitar upp till 55 cm ifall att du har långa ved bitar.

Vedklyven har en motor på 3,0 kW som gör att den klarar att trycka upp till 6 ton vilket är bra mycket starkare än de andra alternativen, dock så är den mycket tyngre och svårare att förflytta runt.

Dess hydrauliska pump möjliggör att du alltid får en konstant effekt för maximalt tryck mot ved bitarna så att de alltid klyvs med lätthet utan att den inte klarar av det.

Den här vedklyven bör du välja om du vill ha en större vedklyv som är väldigt robust och kraftfull men tyvärr inte lika smidig att flytta runt eller att använda.

4. Hecht Vertikal vedklyv - 3000W

Hecht Vertikal vedklyv - 3000W

Denna är en bra vedklyv som passar in i vårt vedklyv test på grund av dess höga kvalitet och kraftfulla motor. Hecht vedklyven har en kraftfull motor som har en klyvkraft upp till 12 ton vilket är mycket imponerande.

Helt klart en grym vedklyv som passar perfekt för att klyva stora block effektivt. Ända upp till 35 cm i diameter vilket är en relativt tjock stock.

Detta alternativ är dock en av de tyngre vedklyvarna i vårt bäst i test vedklyv. På grund av detta tycker vi att det är ett bra alternativ för den som planerar att den på en plats utan att ha behov att flytta på den.

Vi rekommenderar den här till den som har behov av att ofta klyva tjocka stockar, samt inte har behov av att byta arbetsplats.

5. Kellfri VEDKLYV, ELDRIVEN, 7 TON, 70 CM

Kellfri VEDKLYV, ELDRIVEN, 7 TON, 70 CM

Ett litet mer annorlunda alternativ i vårt bäst i test vedklyv är den här tysta vedklyven som är en rejäl maskin som har plats för stockar upp till 70cm i längden.

Kellfri vedklyv är en snabb maskin som passar utmärkt för den som ofta kapar längre stockar. Med denna medföljer det både en 2 och 4 klyvskniv vilket utökar alternativen för hur du kan kapa.

Bredvid vedklyven finns det även ett samlingsbord där all färdig veg hamnar så att du med lätthet kan förflytta den utan att veden ligger överallt på marken.

Vi skulle säga att det är en väldigt bra vedklyv av hög kvalitet som klarar av mycket. Dock är den väldigt stor och väger 208 kg vilket kan vara en nackdel för vissa. Vi vill även påpeka att den använder sig av 3-fas vilket kan vara bra att veta.

6. Vedklyv Grouw

Vedklyv Grouw

Sist i vårt vedklyvar bäst i test hittar vi en lite mindre vedklyv som är mindre robust. Men trots detta så är den fortfarande stark för dess mindre storlek. Med sina 1500 watt så har denna ett tryck upp till 5 ton.

Vedklyven passar utmärkt för den som vill kunna förflytta den med lätthet. Med sina 8 tums hjul så gör den det lätt för dig att förflytta till nästa plats i trädgården där du behöver kapa ved.

Det här alternativet i vårt vedklyv test hamnar sist i vår lista på grund av dess mindre robusta design som riskerar högre risk att gå sönder lättare.

Därefter rekommenderar vi inte den här lika mycket som de andra alterantiven.

Vad är en vedklyv och vad används den till?

En vedklyv är maskin som använder sig av robusta material och oftast en klyvare som är extra robust och vass så att du kan använda den för att klyva ved effektivt och snabbt.

Hur fungerar en vedklyv?

En vedklyv fungerar med hjälp av högt tryck som trycker in vedklyven mot en robust klyvare som klyver veden i mitten snabbt och effektivt tack vare det höga trycker som maskinen trycker på med.

Är en vedklyv bra?

En vedklyv är jättebra för dig som har mycket ved hemma och vill ha ett effektivt och lätt sätt att klyva ved på om du inte orkar använda den yxa hela tiden som kan vara utmattande och jobbigt efter etag.

Varför ha en vedklyv?

Du bör ha en vedklyv för att underlätta när du behöver klyva mycket ved snabbt för att kunna elda med den senare eller för att spara undan till vintern eller när det är kallt i huset.

Hur mycket kostar en vedklyv?

En vedklyv kostar mellan 4000 kronor och uppåt mot 10000 kronor för en bra vedklyv som klarar av både robusta och mindre vedbitar.

Vilken är den bästa vedklyven?

Den bästa vedklyven 2024 baserat på vårat bäst i test vedklyv 2024 är AL-KO LSH 370 4 Vedklyv som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Bra klyvtryck på upp till 4 ton för lätta klvyningar
  • Tuff motor som har 1,5 kW och klarar av mycket
  • Lagom vikt på 48 kg som är relativt lätt att förflytta
  • Tillverkad i slitstarka material som ger den en lång livslängd
  • Smidig hantering och lätt att förstå hur man ska använda
Den här vedklyven bör du välja om du letar efter ett alternativ som är smidigt, praktisk och kraftfull när du behöver klyva mycket ved.