Motorsåg bäst i test 2024 - Hitta bästa motorsågen!​

Utforska 2024 års främsta urval av motorsågar, perfekta för både den hängivna hemmafixaren och den professionella användaren. Vår noggranna granskning, baserad på expertåsikter och djupgående användarrecensioner, lyfter fram de mest effektiva och tillförlitliga motorsågarna på marknaden.

  • Bästa Motorsågar 2024: Granskning av topprankade motorsågar från Husqvarna, Stihl, och AL-KO, med fokus på deras prestanda, innovation och användarvänlighet.
  • Teknisk Innovation: Insikter i hur dessa motorsågar introducerar avancerade funktioner för bättre effektivitet och användarupplevelse, såsom vibrationsdämpning och vinterdriftslägen.
  • Användarcentrerad Design: Betoning på säkerhet och bekvämlighet med funktioner som verktygslös kedjespänning och enkel bränslepåfyllning.
  • Effektivitet och Mångsidighet: Hjälp för konsumenter att hitta en motorsåg som passar deras behov, från hemmabruk till professionella tillämpningar, med fokus på mångsidighet och precision i sågning.

Bästa motorsågen testad

Kolla in vårat motorsåg bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa motorsågarna 2024 helt oberoende av företagen som äger produkterna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla motorsågar som granskas:

  1. Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13
  2. Motorkropp Stihl MS 881
  3. AL-KO BKS 4540 Motorsåg
  4. Milwaukee M18 FCHS-121B Motorsåg
  5. Dewalt DCM565N Motorsåg
  6. Motorsåg CS 545 1,9 kW 42,4 cm³

Här under kan du se vårat motorsåg bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa motorsågen som passar dig bäst för dina behov.

Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13

Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13

BäSTA VALET

Se mer information om Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13 längre ner på hemsidan.

Motorkropp Stihl MS 881

Motorkropp Stihl MS 881

2A BäSTA

Se mer information om Motorkropp Stihl MS 881 längre ner på hemsidan.

AL-KO BKS 4540 Motorsåg

AL-KO BKS 4540 Motorsåg

3E BäSTA

Se mer information om AL-KO BKS 4540 Motorsåg längre ner på hemsidan.

1. Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13

Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13

I vårt Husqvarna 445 test så hittas den här kraftfulla Husqvarna motorsågen som blir den solklara vinnaren i vårt motorsåg bäst i test 2024 utan tvekan på grund av dess enastående effekt och många funktioner.

Den här motorsågen har en effektiv vibrationsdämpare så att motorsågen blir mer säker och stabil att använda oavsett vad för träd du planerar att såga ner. Passar perfekt för som vill ha den bästa proffs motorsågen.

Den här motorsågen har en bra och smidig användning tack vare sitt verktygslösa kedjespänning och dessutom är det väldigt smidigt att fylla på med nytt bränsle vilket kan vara krångligt på vissa.

Vi hoppas detta korta Husqvarna 445 test har varit användbart för dig. Och med dessa ord så vill vi rekommendera det här alternativet starkt på grund av dess höga säkerhet och höga kvalitet så att du minimerar risken för skada, samt att du kommer kunna såga ner träd effektivt.

2. Motorkropp Stihl MS 881

Motorkropp Stihl MS 881

Denna motorsågen från Stihl ser lite annorlunda ut jämfört med de andra alternativen då denna har ett sågblad som har möjlighet att bli upp till 150 cm för breda träd.

Motorsågen har en bra dekompressions ventil som gör att det krävs mycket mindre kraft för att starta motorn för att börja såga ner era stora träd i trädgården.

Den här motorsågen har även en bra användning året tack vare att det finns vinterdrift som gör att förgasaren omges av förvärmd luft vilket förhindrar isbildning i förgasaren.

Välj det här alternativet om du vill ha en lång och effektiv motorsåg som har enastående funktioner som gör att detta blir en grym motorsåg för att såga ner större träd.

3. AL-KO BKS 4540 Motorsåg

AL-KO BKS 4540 Motorsåg

Här är vårt al-ko motorsåg test där vi har en något mer budget vänlig motorsåg som passar mer för personligt bruk hemma som bara behöver såga ner små träd och inte kräver någon jätte avancerad och exklusiv.

Den här motorsågen har en beständig bensinmotor som gör att du kan använda motorsågen hela året utan några som helst problem då den alltid håller sig varm och effektiv.

Motorsågen har även en smidig kugghjuls anordning som gör att motorn effektivt kan överföra kraft till kedjan som gör att du snabbt och effektivt kan såga ner träd.

Det här är ett bra alternativ för dem som vill ha en mer billig motorsåg men ändå ha en bra motorsåg som klarar av att såga ner lite mindre träd som man kan ha i trädgården. Helt klart en bra rekommendation i vårt motorsåg test.

4. Milwaukee M18 FCHS-121B Motorsåg

Milwaukee M18 FCHS-121B Motorsåg

På 4e plats i vårt test motorsåg så hittar vi den här Milwaukee motorsågen som är batteridriven. Denna har mycket kraft och klarar av stora påfrestningar tack vare sin grymma prestanda.

Dess drifttid är självklart betydligt lägre än de som är bensindrivna men denna ger dig en bra mycket billigare drift vilket vi ser som en bra fördel om man ofta använder motorsågen.

Den här Milwaukee motorsågen har en kolborstfrimotor vilket ökar dess kraft. Detta gör att den överträffar vissa bensindrivna motorsågar i vissa moment där de krävs mycket kraft.

Helt klart en bra rekommendation från oss för den som vill sänka kostnaden för driften med en motorsåg. Fler liknande alternativ kan hittas i vårt batteridriven motorsåg bäst i test.

5. Dewalt DCM565N Motorsåg

Dewalt DCM565N Motorsåg

Dewalt motorsågen är ett ytterligare ett batteridrivet alternativ i vårt motorsåg test. Denna har en väldigt låg vikt vilket kan underlätta i viss fall men vi ser detta som en brist på kvalitet om man jämför med andra alternativ.

Med den här batteridrivna motorsågen kan du räkna med funktion såsom en automatisk oljering, verktygsfritt kedjespänning och en ökad kontroll över motorsågen.

Kedjehastigheten på denna motorsåg kan även märkas är lägre än resterande alternativ i vårt test för motorsågar. Detta kommer självklart medföra nackdelen att den är mindre effektiv.

Vi rekommenderar den här på grund av dess höga säkerhet där kedjebromsen stoppar på mindre än 1 sekund. Samt dess lätta vikt som gör den mindre ansträngande att hålla i. Även test tystlåtenhet är något vi ser som en bra fördel.

6. Motorsåg CS 545 1,9 kW 42,4 cm³

Motorsåg CS 545 1,9 kW 42,4 cm³

Sista motorsågen i vårt motorsåg bäst i test är denna Stiga motorsågen med en 42,4 cc motor som tyvärr sägs vara bristande och svagare än den borde vara.

Denna bensindrivna motorsågen har dock bra funktioner såsom ett auto choke system som underlättar uppstart. Även dess fjädersystem ökar komfort och därmed mindre vibrationer.

Motorn är väldigt bränsleeffektiv vilket säkerställer en billigare drift, samt längre drifttid. Även så är dess maskinkropp tillverkad i magnesium. Detta ökar dess kylnings förmåga och tåligheten.

Den här hamnar som vår sista rekommendation i listan tack vare flera kunder har upplevt en svår uppstart vilket brister i dess trovärdighet som märke. Dess låga vikt visar även tecken på lägre kvalitet och en något svag motor.

Vad är en motorsåg och vad används den till?

En motorsåg är en såg som antingen är bensindriven eller elektrisk. De vanligaste för en vanlig motorsåg är bensin. En motorsåg består av en kraftfull motor och sedan sin kedja med vassa tänder som används för att såga ner träd snabbt och med hög kraft. En batteridriven motorsåg är bra om du vill ha billigare drift och en lättare motorsåg.

Hur fungerar en motorsåg?

En motorsåg fungerar med hjälp av sin motor som gör att kedjan med vassa tänder rör sig runt ett blad så att du lätt kan använda den för att såga ner träd.

Är en motorsåg bra?

En motorsåg är bra för att såga ner träd i din trädgård effektivt och snabbt utan några bekymmer.

Varför ha en motorsåg?

Du bör ha en motorsåg för att underlätta när du behöver såga ner träd i din trädgård istället för att använda en såg eller yxa. En motorsåg bedrivs av en kraftfull motor så att jobbet går snabbt också.

Hur mycket kostar en motorsåg?

En motorsåg kostar mellan 2000 kronor upp till 20 000 kronor. Priset beror på hur kraftfull motorsåg du vill ha och hur långt bladet är. Något som även kan påverka kostnaden är märker på motorsågen.

Hur stark motorsåg behövs?

Vi rekommenderar en motorsåg som har minst 2.0 kW för att kunna såga igenom de allra flesta träd och grenar utan problem. Desto mer kW desto mer saker kan du såga igenom med lätthet och snabbt. Om du vill ha den till vanliga träd i din trädgård så räcker det gott och väl med en motorsåg på 2.0 kW.

Vilken är den bästa motorsågen?

Den bästa motorsågen 2024 baserat på vårat bäst i test motorsåg 2024 är Motorsåg Husqvarna 445 II e-series 13 som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Högt varvtal upp till 900 varv för en effektiv sågning
  • En kraftfull och trovärdig motor som fungerar utmärkt
  • Väldigt smidig påfyllning av nytt bränsle
  • Den bästa proffs motorsågen enligt oss
  • En rimlig vikt på 6,5 kg  för en sån hög kvalitativ bensindriven motorsåg
Den här bensindrivna motorsågen bör du definitivt välja om du vill ha en kraftfull motorsåg har avancerade och moderna funktioner som ökar säkerheten och även har en väldigt kraftfull motor som fungerar utmärkt för att såga ner träd effektivt.