Tigersåg bäst i test 2024 - Hitta bästa tigersågen!

Utforska 2024 års topplista över tigersågar för att hitta den perfekta modellen som effektiviserar ditt arbete, oavsett material. Vår omfattande granskning baserar sig på experttester och trovärdiga användarrecensioner för att säkerställa att du väljer en tigersåg som inte bara möter utan överträffar dina förväntningar.

  • Framstående Modeller: DEWALT DCS367N och MILWAUKEE M18 BSX-O leder packen med sin överlägsna prestanda och användarvänlighet.
  • Oberoende Val: Vår lista är sammansatt utan inverkan från tillverkarna, för att garantera opartiska och rättvisa rekommendationer.
  • Varierande Användningsområden: Oavsett om du behöver en tigersåg för professionellt bruk eller DIY-projekt hemma, har vi alternativ som passar alla nivåer och behov.
  • Tekniska Egenskaper: Från kraftfulla motorer till ergonomiska handtag, varje tigersåg på vår lista har unika egenskaper som gör den till ett smart köp för effektivt sågarbete.
  • Bästa Valet 2024: DEWALT DCS367N utmärker sig som det bästa valet med sin balans mellan kraft, precision, och hållbarhet, vilket gör den till en favorit bland professionella användare och hobbysnickare.

Tigersåg bäst i test

Kolla in vårat tigersåg bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa tigersågarna 2024 helt oberoende av företagen som äger tigersågarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla tigersågar som granskas:

  1. DEWALT DCS367N Tigersåg
  2. MILWAUKEE M18 BSX-O Tigersåg
  3. BOSCH GSA 18V-32 Tigersåg
  4. Milwaukee M18 FHZ-0X Tigersåg
  5. Makita DJR183Z Tigersåg
  6. Black & Decker BDCR18-QW Tigersåg

Här under kan du se vårat tigersåg bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa tigersågen som passar dig bäst för dina behov.

DEWALT DCS367N Tigersåg

DEWALT DCS367N Tigersåg

BäSTA VALET

Se mer information om DEWALT DCS367N Tigersåg längre ner på hemsidan.

MILWAUKEE M18 BSX-O Tigersåg

MILWAUKEE M18 BSX-O Tigersåg

2A BäSTA

Se mer information om MILWAUKEE M18 BSX-O Tigersåg längre ner på hemsidan.

BOSCH GSA 18V-32 Tigersåg

BOSCH GSA 18V-32 Tigersåg

3E BäSTA

Se mer information om BOSCH GSA 18V-32 Tigersåg längre ner på hemsidan.

1. DEWALT DCS367N Tigersåg

DEWALT DCS367N Tigersåg

Den här snygga och grymma tigersågen är helt klart den bästa tigersågen i vårt tigersåg bäst i test 2024. Detta beror på att den är kraftfull och är smidig att använda överallt oavsett om det är trångt.

Den här kompakta tigersågen är en effektiv och kraftfull tigersåg som klarar av att såga igenom de allra mesta med sina 4 justerbara positioner för sågbladet så att man kan såga med olika längder.

Tigersågen har en motor som är placerad i mitten så att den har en bra balans så att den är lätthanterlig och smidig att arbete med utan att man måste hålla upp den från något speciellt håll.

Den här tigersågen är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en grym tigersåg som även har snabblåsning så att du snabbt kan sätta fast nya blad på någon sekund.

2. MILWAUKEE M18 BSX-O Tigersåg

MILWAUKEE M18 BSX-O Tigersåg

Denna tigersågen har en högeffektsmotor som klarar upp till 3000 slag/min vilket gör den till en utmärkt tigersåg som med lätthet kan såga igenom många olika typer av material vid rätt såg typ.

Tigersågen har självklart ett överbelastningsskydd så att du alltid kan levererar hög kraft och samtidigt få bäst uthållighet och livslängd på din tigersåg.

Utöver detta så har denna tigersåg en 4-polsmotor som alltid ger maximal kraft trots dess lätta vikt på endast 4 kg.

Detta är ett grymt alternativ att välja om du letar efter en tigersåg som klarar av att såga igenom de allra flesta saker så länge du använder den korrekt och har rätt såg typ för materialet.

3. BOSCH GSA 18V-32 Tigersåg

BOSCH GSA 18V-32 Tigersåg

Den här tigersågen är en batteridriven tigersåg som är smidig och lätt att bära med sig överallt oavsett om det är trånga utrymmen eller om det är på någon annan plats än hemma eller på arbetsplatsen.

Med sin hastighet på 2500 slag/min så är denna en väldigt kompakt tigersåg som med säkerhet kan såga igenom de allra flesta saker.

Självklart så har denna tigersåg ett ergonomisk handtag med softgrip så att du alltid kan jobba bekvämt och säkert med ett bra grepp utan att du slinter.

Den här BOSCH Tigersågen är grym för dig som vill ha en kompakt och smidig tigersåg som du kan bära med dig överallt oavsett vad för jobb du ska utföra.

4. Milwaukee M18 FHZ-0X Tigersåg

Milwaukee M18 FHZ-0X Tigersåg

I vårt tigersåg test hittar vi den här Milwaukee tigersågen med sina kompakta design som vi tycker gör det lättare att hålla den i en hand, dock rekommenderar vi inte detta då det är en säkerhetsrisk.

Denna tigersåg har ett virdbart anhåll som underlättar för olika såglägen och därmed gör det till en effektiv maskin som fungerar för många olika tillfällen.

Dess överbelastningsskydd är en strålande fördel som vi gärna lyfter fram då man kan lita på att den inte blir för varm. Ihop med detta så förbättras även prestandan under belastning.

Detta är en bra tigersåg i vårt tigersåg test som har en snygg och unik design med sin kolborstfria motor som förbättrar effektiviteten och ger en väldigt bra kraft.

5. Makita DJR183Z Tigersåg

Makita DJR183Z Tigersåg

På 5e plats i vårt tigersåg batteri bäst i test finner vi den här Makita Tigersågen som har en någorlunda sämre stabilitet men fortfarande en grym maskin med sin LED belysning så du kan jobba när det även är mörkare.

Dess kompakta design gör att den är väldigt lätt att använda, samt tack vare att den har ett verktygslöst bladbyte kan du med lätthet byta blad.

Detta alternativ erbjuder ett skyddssystem som utökar batteriets livslängd på grund av maskin automatisk stängs av innan batterinivån blir för låg.

Vi tycker den här tigersågen är ett helt okej alternativ. Dock visar den brister i hastigheten när den sågar. Samt att stabiliteten inte är jättebra och därmed måste man hålla i den väldigt hårt.

6. Black & Decker BDCR18-QW Tigersåg

Black & Decker BDCR18-QW Tigersåg

Sist ut i vårt tigersåg test har vi denna Black & Decker Tigersågen för ett mer budget pris som är väldigt kompakt och därmed väldigt lätt att ta med sig.

Tigersågen erbjuder ett mjukt grepp och därmed en relativt bra ergonomi. Dess helt okej vikt medför även en fördel för ergonomin och minskar ansträngning.

Detta alternativ tycker vi är lämpligt för de som letar efter en liten tigersåg. Dock ett plus med just black & decker är att alla deras batterier passar till alla maskiner.

Vi skulle säga att detta är en helt okej tigersåg i vårt test för tigersågar. Dock ingen stark rekommendation då det saknas viss information som kan vara användbar.

Vad är en tigersåg?

En tigersåg är ett elverktyg som består av ett blad med vassa tänder som sätts fast i maskinen för att sedan röra sig fram och tillbaka för att såga igenom olika saker.

Hur fungerar en tigersåg?

En tigersåg fungerar med hjälp av elektricitet som gör så att bladet med tänder rör sig fram och tillbaka med hög hastighet så att du kan såga igenom material smidigt och snabbt. Tigersågen är oftast kraftfull och klarar av att såga igenom många olika typer av material som inte är för hårda.

Vad används en tigersåg till?

En tigersåg används till att såga igenom material såsom trä, plast, pvc rör, ply eller andra material som inte är allt för hårda så att tigersågen klarar av det. En tigersåg kan även användas för att såga i metall saker men oftast krävs en speciell såg som är anpassad för just detta då.

Varför heter det tigersåg?

Tigersågen heter tigersåg tack vare dess robusta sågblad som har förmågan att såga igenom flera olika material med lätthet. Likt en tigers kraftfulla tänder och dess effektiva jakter så är en tigersåg effektiv och samtidigt gör det med en hög precision och hastighet.

Är en tigersåg bra?

En tigersåg är jättebra att ha hemma eftersom den kan i princip såga igenom allting så länge du har olika typer av blad som passar för olika material såsom trä eller metall.

Varför ha en tigersåg?

Du bör ha en tigersåg om är en händig person som vill kunna såga igenom mycket saker själv och inte anställa någon som behöver göra det åt dig hela tiden. Det blir en bra investering  när du behöver såga av någonting.

Vilken är den bästa tigersågen?

Den bästa tigersågen 2024 baserat på vårat bäst i test tigersåg 2024 är DEWALT DCS367N Tigersåg som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Kraftfull som klarar av mycket med sina 2900 slag/min
  • Tuff och robust design som håller i många år
  • Bra slag längd på 28,6 mm som fungerar och räcker bra
  • Bra garanti på upp till 3 års tid
  • Smidig hantering och användning med batteriet
Detta är ett grymt alternativ du bör välja för att få en grym tigersåg som både är smidig och praktisk när det kommer till att såga av alla möjliga saker i alla möjliga olika material.