Jordfräs

Letar du efter en jordfräs? Då har du hittat helt rätt. Vi har de bästa jordfräsarna som kommer hjälpa dig på stora jordytor där den behövs.

Vi har granskat många jordfräsar på marknaden med hjälp av proffs och även de mest pålitliga personliga recensionerna som kan vara användbara för vår granskning.

Kolla in vårat jordfräs bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa jordfräsarna 2024 helt oberoende av företagen som äger produkterna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla jordfräsar som granskas:

  1. AL-KO MH 1150 Jordfräs
  2. AL-KO MH 360 Jordfräs
  3. AL-KO MH 540 Jordfräs

Här under kan du se vårat jordfräs bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa jordfräsen som passar dig bäst för dina behov.

AL-KO MH 1150 Jordfräs

AL-KO MH 1150 Jordfräs

BäSTA VALET

Se mer information om AL-KO MH 1150 Jordfräs längre ner på hemsidan.

AL-KO MH 360 Jordfräs

AL-KO MH 360 Jordfräs

2A BäSTA

Se mer information om AL-KO MH 360 Jordfräs längre ner på hemsidan.

AL-KO MH 540 Jordfräs

AL-KO MH 540 Jordfräs

3E BäSTA

Se mer information om AL-KO MH 540 Jordfräs längre ner på hemsidan.

1. AL-KO MH 1150 Jordfräs

AL-KO MH 1150 Jordfräs

Den här grymma jordfräsen från AL-KO har enastående arbetssbredd på hela 115 cm vilket gör att den snabbt kan  arbeta och få upp mycket jord på kort så att du kan börja odla så snabbt som möjligt igen.

Den här AL-KO Jordfräsen vinner vårt jordfräs bäst i test 2024 tack vare dess enastående funktioner som bra arbetsbredd och många knivar som gör jobbet effektivt och får ut maximal prestanda oavsett vart du jobbar.

Utöver detta så är detta en kraftig jordfräs med en motor på 121cc som gör att den klarar av tuff jord som är hård även. En annan funktion är att att den har två växlar och en backväxel så den får en grym prestanda både fram och bak.

Välj detta alternativ om du letar efter en grym jordfräs som har enastående funktioner och kraftig motor som gör jobbet lätt och snabbt.

2. AL-KO MH 360 Jordfräs

AL-KO MH 360 Jordfräs

Det här alternativet är även från AL-KO men är en mer kompakt jordfräs som används för mindre jordytor hemma där du odlar mycket eget. Eftersom denna är mindre så är den även lättare och smidigare att ta med sig också om det behövs.

Jordfräsen har en effektiv motor på 139cc som gör att du kraftfull och snabbt kan luckra upp jorden från marken för att snabbt odla nya saker i ditt trädgårdsland.

Med den här jordfräsen kan du även variera arbetsdjupet beroende på hur mycket jord du vill luckra upp så att du inte luckras upp onödigt mycket jord som inte är nödvändigt för det du ska odla.

Detta är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en smidig och kompakt jordfräs som är av hög kvalité och lovar att göra ett bra arbete i ditt trädgårdsland.

3. AL-KO MH 540 Jordfräs

AL-KO MH 540 Jordfräs

Denna utmärkta jordfräsen är även från AL-KO och är ännu mindre och passar perfekt för dig som har ett eget trädgårdsland som inte är allt för stort och vill kunna luckra upp jorden snabbt och smidigt med en kraftfull jordfräs.

Den här jordfräsen har en rekommenderat arbetsyta upp till 300 m² vilket kan tyckas vara rätt stort men jämför man med en stor åker så är detta ingenting och detta är denna anpassad för hemmabruk.

Självklart så är den här AL-KO jordfräsen även utrustad med backväxel så att du har en lätt manövrering över maskinen hela tiden.

Välj den här Jordfräsen om du vill ha en kompakt och smidig jordfräs som även har ett bra djup på hela 33 cm vilket är djupt för en sån liten och kompakt jordfräs.

Vad är en jordfräs?

En jordfräs är en trädgårdsmaskin som använder sig av knivar som roterar snett neråt mot jorden. Jordfräsen består av knivarna och en motor som gör att knivarna roterar snabbt.

Hur fungerar en jordfräs?

En jordfräs fungerar igenom att dess roterande knivar går neråt mot marken för att  sedan luckra upp jorden ovanför marken. Det fungerar oftast med hjälp av motor som bedrivs med bensin. Men nyare modeller kan även fungera av el istället.

Vad används en jordfräs till?

En jordfräs används till för att luckra upp jorden underifrån för att sedan förbereda jorden för användning för plantering av nya saker. Maskinen drar upp jorden och blandar ner organisk material som gör att det växer nya saker bättre.

Är en jordfräs bra?

En jordfräs är framförallt bra om du odlar eget hemma och har en stor yta där du brukar odla olika saker. En jordfräs är även bra om du är en bonde och vill ha en mindre trädgårdsmaskin som kan luckra upp jorden snabbt och smidigt.

Varför ska du ha en jordfräs?

Du bör ha en jordfräs om du har en mindre odlings plats där du behöver luckra upp jorden snabbt och smidigt utan att göra det med händerna eller andra manuella verktyg som en spade eller trädgårdshacka.

Vilken är den bästa jordfräsen?

Den bästa jordfräsen 2024 baserat på vårat bäst i test jordfräs 2024 är AL-KO MH 1150 Jordfräs som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Bra och stor bredd på hela 115 cm som gör jobbet snabbt och smidigt
  • Kraftfull motor på hela 212cc med 3,6 kW som gör jobbet lätt
  • Bra djup upp till 36 cm för luckrande av mycket jord samtidigt
  • Hög kvalité som har bra prestanda med sina 2 växlar och backväxel
  • 8 stycken knivar för effektivt luckrande av jord
Välj den här jordfräsen om du letar efter en stor jordfräs som är till för lite större ytor av jord där du ofta odlar mycket saker.