Avståndsmätare bäst i test 2024 - Hitta bästa avståndsmätaren!

På jakt efter en pålitlig avståndsmätare? Vi presenterar dig för de ledande modellerna på marknaden 2024, utvalda genom noggranna tester och baserade på recensioner från både experter och användare. Oavsett om det gäller professionellt bruk eller hobbyprojekt finner du den bästa avståndsmätaren för dina behov här.

  • Ledande Modeller: Bosch GLM 40 och Leica Disto D2 dominerar marknaden med sin höga precision och användarvänlighet.
  • Oberoende Bedömning: Vi baserar våra rekommendationer på objektiva tester och recensioner för att garantera dig de mest pålitliga valen.
  • Teknologiska Fördelar: Avancerade funktioner som Bluetooth-anslutning och app-integration i vissa modeller förenklar mätprocessen och förbättrar effektiviteten.
  • För Varje Användare: Oavsett om du är professionell eller DIY-entusiast, erbjuder vi avståndsmätare som täcker alla behov och projektstorlekar.

Avståndsmätare test

Kolla in vårat avståndsmätare bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa avståndsmätare 2024 helt oberoende av företagen som äger avståndsmätarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla avståndsmätare som granskas:

  1. BOSCH GLM 40 Avståndsmätare
  2. LEICA Disto D2 Avståndsmätare
  3. Laseravståndsmätare Bosch Zamo III Basic Premium
  4. Bosch GLM 50-27 CG Avståndsmätare
  5. Milwaukee LDM 45 Avståndsmätare
  6. Hultafors HDL 20 Avståndsmätare 

Här under kan du se vårat avståndsmätare bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa avståndsmätaren som passar dig bäst för dina behov.

BOSCH GLM 40 Avståndsmätare

BOSCH GLM 40 Avståndsmätare

BäSTA VALET

Se mer information om BOSCH GLM 40 Avståndsmätare längre ner på hemsidan.

LEICA Disto D2 Avståndsmätare

LEICA Disto D2 Avståndsmätare

2A BäSTA

Se mer information om LEICA Disto D2 Avståndsmätare längre ner på hemsidan.

Laseravståndsmätare Bosch Zamo III Basic Premium

Laseravståndsmätare Bosch Zamo III Basic Premium

3E BäSTA

Se mer information om Laseravståndsmätare Bosch Zamo III Basic Premium längre ner på hemsidan.

1. BOSCH GLM 40 Avståndsmätare

BOSCH GLM 40 Avståndsmätare

Den här effektiva avståndsmätaren har en bra noggrannhet på endast ±1,5 mm vilket gör att du nästan alltid får exakta mätningar när du gör mätningar upp till 40 meter, över detta så fungerar den inte bra och bör inte användas.

Detta är vinnaren av vårt avståndsmätare bäst i test 2024 tack vare sin lättanvända design som är lätt av förstå när du väl behöver mäta avstånd mellan någonting du ska bygga eller bara behöver veta längden.

Den här BOSCH GLM 40 Avståndsmätaren har en robust design med stark konstruktion som gör att den har lång livslängd ihop med sitt soft grip som gör att du lätt kan hålla i avståndsmätaren bekvämt.

I vårt Bosch GLM 40 test har vi kommit fram till att detta är en stark rekommendation från oss tack vare dess effektiva och lätta design som är lätt att använda när du behöver mäta avstånd mellan olika saker.

2. LEICA Disto D2 Avståndsmätare

LEICA Disto D2 Avståndsmätare

Den här snygga avståndsmätaren från LEICA är en grym avståndsmätare som är kompatibel med blueooth och kan spara upp till 10 mätningar för att räkna ut areor och volymer med olika matematiska beräkningar såsom Pythagoras sats.

Den här avståndsmätaren har även en noggrannhet på ±1,5 mm vilket också är väldigt lågt och gör avståndsmätaren väldigt pålitlig och lätt att använda när du behöver mäta långa avstånd med exakt rätt längd.

Den här avståndsmätaren har en medföljande app som du kan ladda ner som heter Leica Distro Sketch som gör att du kan lägga upp mätningar direkt om du har kopplat ihop den med Bluetooth för att se ett foto av mätningen eller ett rutnät.

Detta är ett grymt alternativ för dig som letar efter en avståndsmätare som kan användas för att göra beräkningar och samtidigt mäta avstånd väldigt smidigt och snabbt.

3. Laseravståndsmätare Bosch Zamo III Basic Premium

Laseravståndsmätare Bosch Zamo III Basic Premium

I vårt bosch zamo III test hittar vi den här moderna avståndsmätaren från BOSCH är en smidig och lätt användbar avståndsmätare som har advancerade funktioner som gör att du mäter exakt med hög precision hela tiden.

Avståndsmätaren är dock något sämre än de andra alternativen eftersom denna har en mätning på endast 20 meter vilket kan vara en nackdel för många som jobbar inom snickare branschen då det oftast kan vara längre mätningar där.

Den här avståndsmätaren är fortfarande väldigt kompakt och lätt att ha med sig överallt och även smidig att använda för att mäta kortare sträckor med precision med en ± 3 mm som inte påverkar jättemycket.

Välj denna avståndsmätare om du vill ha en ensidig apparat som gör jobbet lätt för kortare avstånd och om du endast vill mäta avstånd och inte kunna göra något annat med den.

4. Bosch GLM 50-27 CG Avståndsmätare

Bosch GLM 50-27 CG Avståndsmätare

I vort Bosch GLM 50-27 test kan vi konstatera att den här avståndsmätaren har en väldigt bra mät noggrannhet på +- 1,5 mm vilket är behövligt för proffs arbeten.

Med upp till 50 meter så fungerar den här för relativt stora projekt från privat till företag. Passar utmärkt för den som håller på att bygger hus eller ny lokal.

Denna lasermätare använder sig av grön laserteknik vilket medför en stor fördel då den gör väldigt bra mätningar vid kraftigt ljus inomhus vilket inte alla gör.

Det här är ett perfekt alternativ i vårt laseravståndsmätare test för dig som jobbar inom byggbranschen då den även tål fall upp till 1,5 meter med sitt stötdämpande gummiskydd och skyddsklass IP 65.

5. Milwaukee LDM 45 Avståndsmätare

Milwaukee LDM 45 Avståndsmätare

På 5e plats i vårt lasermätare test hittar vi denna Milwaukee LDM 45 Avståndsmätaren som har en relativt bra längd på upp till 45 meter vilket räcker gott och väl för de flesta.

Lasermätaren erbjuder en automatisk avstängning så att du spara batteri om du skulle glömma stänga av. Även så varnar den för låg batternivå vilket är ett plus från oss.

Detta alternativet erbjuder flera olika mätnings alternativ som kan synas på bilden. Bland annat erbjuder den volym, total yta, yta och linjärt avstånd.

Vi tycker den här Milwaukee avståndsmätaren är en bra rekommendation ur vårt avståndsmätare laser bäst i test då den har en bra räckvidd och är lätt att använda.

6. Hultafors HDL 20 Avståndsmätare

Hultafors HDL 20 Avståndsmätare

Längst ner i vårt lasermätare bäst i test har vi denna Hultafors avståndsmätare som hamnar längst ner då den har betydligt lägre räckvidd och är då inte lika lämplig för alla.

Designen på den här avståndsmätaren är väldigt enkel och därmed lätt att förstå med några få knappar och en lättläst LED display som fungerar bra.

Utöver detta tycker vi den här inte går att jämföra med resten riktigt då den saknar Bluetooth, samt har en lite sämre noggrannhet. Och även så börjar räckvidden på 20 cm vilket även är högre.

Vi rekommenderar inte den här för de som har ett proffs jobb att utföra. Dock om du söker en mer budget avståndsmätare så rekommenderas denna.

Vad är en avståndsmätare?

En avståndsmätare är ett laserverktyg som består av mätverktyg med en laser som skjuts på objekt längre bort för att se längden dit.

Hur fungerar en avståndsmätare?

En avståndsmätare fungerar igenom att den skjuter ut laser på ett objekt längre bort för att beräkna längden till något. Det fungerar igenom en laser puls som skjuts ut fram och tillbaka och beräknar då tiden detta tar och sedan omvandlar det till meter. En avståndsmätare kan dock fungerar sämre i regn eller dimma då detta kan påverka laser strålen.

Vad används en avståndsmätare till?

En avståndsmätare används inom bygg och mäter oftast avstånd mellan bygg projekt, såsom pelare eller andra saker som man behöver veta den exakta längden på snabbt och smidigt utan att behöva använda sig av en tumstock eller liknande. Det är främst snickare som använder en avståndsmätare inom yrket.

Är en avståndsmätare bra?

En avståndsmätare är bra att ha om du ska mäta avstånd bland föremål eller andra objekt som är långt bort och som du inte orkar gå med en mätstock eller annat för att mäta. I vårt lasermätare bäst i test har vi några exempel på bra avståndsmätare.

Varför ska man ha en avståndsmätare?

Du bör ha en avståndsmätare för att med smidighet mäta avstånd till saker snabbt och säkert utan att behöva gå fram och tillbaka till objektet. En avståndsmätare underlättar helt klart för dig som snickare när du behöver mäta plank avstånd eller liknande.

Vilken är den bästa avståndsmätaren?

Den bästa avståndsmätaren 2024 baserat på vårat bäst i test avståndsmätare 2024 är BOSCH GLM 40 Avståndsmätare som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Bra längd på hela 40 meter som räcker för många jobb inom bygg
  • Smidig och lätt hantering med lätt förståelig display och knappar
  • Bra garanti på hela 3 år vid oväntade errors eller andra fel
  • Lätt vikt på endast 0,09 kg som gör den lätt att ha med sig överallt
  • Välkänt märke som garanterar hög kvalité av denna avståndsmätare.
Detta är ett utmärkt val för dig som behöver en simpel och enkel avståndsmätare som är utmärkt för att mäta avstånd med precision och snabbt.