Slagborr bäst i test 2024 - Hitta bästa slagborren!

Letar du efter en slagborr som kombinerar kraft, precision och hållbarhet? Vår omfattande guide till 2024 års bästa slagborrar är här för att hjälpa dig. Med en grundlig jämförelse baserad på expertanalyser och användarfeedback, har vi identifierat de topprankade modellerna för alla typer av borrningsbehov.

  • Toppresterare: METABO SBE 780-2 och DEWALT DCD996P2 leder packen tack vare deras överlägsna prestanda och pålitlighet.
  • Oberoende Granskning: Våra rekommendationer är 100% oberoende, säkerställande en opartisk bedömning av varje modell.
  • Allsidighet och Effektivitet: Välj en slagborr som klarar av både tunga och precisionskrävande uppgifter med lätthet.
  • Anpassad för Alla: Oavsett om du är DIY-entusiast eller proffs, finns det en slagborr som passar dina behov.

METABO SBE 780-2 står ut med sin imponerande kraft och hållbarhet, medan DEWALT DCD996P2 imponerar med sin trådlösa flexibilitet och starka prestanda. Utforska vår lista för att upptäcka den perfekta slagborren för ditt nästa projekt.

Bästa slagborren testad

Kolla in vårt slagborrmaskin bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa slagborrarna 2024 helt oberoende av företagen som äger slaggborrarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla våra slagborrar som granskas:

  1. METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin
  2. DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin
  3. BOSCH GSB-24-2 Slagborrmaskin
  4. Black & Decker BEH200-QS Slagborrmaskin
  5. Bosch DIY Advanced Impact 900 Slagborrmaskin

Här under kan du se vårat slagborr bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa slagborren som passar dig bäst för dina behov.

METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin

METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin

BäSTA VALET

Se mer information om METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin längre ner på hemsidan.

DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin

DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin

2A BäSTA

Se mer information om DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin längre ner på hemsidan.

BOSCH GSB-24-2 Slagborrmaskin

BOSCH GSB-24-2 Slagborrmaskin

3E BäSTA

Se mer information om BOSCH GSB-24-2 Slagborrmaskin längre ner på hemsidan.

1. METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin

METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin

Den här kraftfulla slagborrmaskinen är den solklara vinnaren i vårt slagborr bäst i test 2024 utan tvekan på grund av sin kraftfulla design med 780 watt och samtidigt har bra vridmoment.

Med den här slagborren så får du en vridbar kolborstbrygga så att du kan använda maximal effekt även i vänstervarv för användning till skruvar eller annat liknande.

Slagborren har en bra värmeavledning tack vare sitt robusta växelhus i aluminium som hjälper till så att värmen minskas snabbt och även får en lång livslängd.

Detta är ett utmärkt alternativ att välja om du letar efter en slagborr som fungerar utmärkt för flera olika arbeten såsom att borra eller även att skruva i och i skruvar i robusta material.

2. DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin

DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin

DEWALT DCD996P2 Slagborrmaskin är ett utmärkt elverktyg med enastående smidighet och även kompakt design som är lätt att bära med sig och använda överallt och fortfarande ha hög kraft.

Med den här slagborren så har du självklart en kolborstfri motor som med lätthet klarar av att borra i trä upp till hela 5,5 cm vilket räcker gott och väl för många typer av jobb.

Slagborren har en grym komfort med sin design som gör en bra greppkontrol tack vare dess val av material som gör att du håller kraftigt i den och är svårt att slinta ur.

Välj detta alternativ från vårt slagborrmaskin bäst i test om du letar efter en slagborr som är lätt att använda överallt och även har stark kraft som klarar av många olika borr arbeten.

3. BOSCH GSB-24-2 Slagborrmaskin

BOSCH GSB-24-2 Slagborrmaskin

Den här snygga slagborrmaskinen ur vårt slaggborrmaskin test är ett utmärkt alternativ för dig som vill ha en slagborr av hög kvalite som med lätthet klarar av att borra i väggar och genom andra saker som är hårda.

Slagborren är robust och är byggd för att kunna motstå hård arbetande under längre tid oavsett om du borrar i betong eller i tegelstenar.

Med sina 1100 watt säger det sig själv att detta är en slagborr med mycket kraft vilket gör att man kan lita på att den alltid klarar av att borra oavsett vad du behöver borra i.

Sammanfattningsvis är detta en bra slagborr som vi rekommenderar i vårt slagborr test trots att den är på 3e plats beroende på dess robusta design och kraftfulla motor och även för att den är lätt att använda.

4. Bosch DIY Advanced Impact 900 Slagborrmaskin

Bosch DIY Advanced Impact 900 Slagborrmaskin

På 4e plats hittar vi ytterligare en Bosch Slagborrmaskin. Dock den här från den gröna serien. Detta alternativ i vårt slagborrmaskin test har en kraftfull motor och samtidigt en bra slagfrekvens.

Denna slagborrmaskin har en medföljande 2,5 m sladd vilket ändå är rätt rimligt. Dock tycker vi den kunde varit bättre då man blir lite mer begränsad med denna.

Dess handtag har ett softgrip vilket vi självklart ser som en fördel då det kan vara jobbigt att hålla i en slagborrmaskin som skakar om den inte har en rimlig ergonomi.

Vi skulle säga att detta är ett bra alternativ i vårt slagborrmaskin bäst i test som har moderna funktioner, samt en bra ergonomi som gör borrandet mer bekvämligt.

5. Black & Decker BEH200-QS Slagborrmaskin

Black & Decker BEH200-QS Slagborrmaskin

Sist i listan hittar vi denna slagborrmaskin från Black & Decker. Detta är ett väldigt billigt alternativ i vårt slagborrmaskin test och därefter är den inte jämförbar på alla nivåer.

Dock trots att detta är en mer budgetvänlig slagborrmaskin så tycker vi denna är av hög kvalité och dessutom har en slow-start för att få väldigt bra precision när du ska börja borra.

Med sina 500 watt gör den här maskinen imponerande 49 300 slag/min. Detta ser vi som en väldigt bra fördel. Även så ingår ett relativt bra grepp så du får god ergonomi vid borrning.

Trots detta är vårt sista alternativ så rekommenderar vi faktiskt denna starkt också på grund va dess väldigt billiga pris och samtidigt ger en slagborrmaskin som räcker för en rad olika jobb som inte kräver proffsmaskiner.

Vad är en slagborr?

En slagborr är en borr som både och snurrar och kan användas som en vanlig borr men den har ytterligare en funktion som är slag vilket är att borren rör sig fram och tillbaka samtidigt som den roterar så att det då blir en slagborr helt klart. Kolla även in en borrhammare som har liknande funktioner men är mer anpassad för just betong.

Hur fungerar en slagborr?

En slagborr fungerar med hjälp av elektricitet som blir mekanisk kraft som både får borren att snurra för fullt samtidigt som den rör sig fram och tillbaka för att slå mot hårda material.

Vad används en slagborr till?

En slagborr använda för att ta sönder eller borra i hårda material såsom, betong, tegel, stenar eller andra material som kan behöva borras och slås emot samtidigt så att det blir en väldigt stark kraft ihop.

Är en slagborr bra?

En slagborr är väldigt bra för jobb där du har mycket hårda material som behövs slå sönder eller borras hål igenom. En slagborr är inte lika bra i andra material såsom trä, ply, metall eller andra material som antingen är för hårda eller för mjuka. Några exempel på bra slaggborrar kan du hitta i vårt slagborrmaskin test här ovanför.

Varför ha en slagborr?

Du bör ha en slagborr om du ofta har problem när du använder vanliga borrar för att borra i tegel, betong eller andra hårda material i väggar som en slagborr kan användas för istället för att både effektivisera arbetet och samtidigt göra det mer bekvämt och lättare.

Vilken är den bästa slagborren?

Den bästa slagborren 2024 baserat på vårt bäst i test slagborr 2024 är METABO SBE 780-2 Slagborrmaskin som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Imponerande slagtal på nästan 60 000 /min
  • En rimlig vikt på endast 2,6kg för dess kraft.
  • Kraftfull motor som gör en hög effektivitet.
  • En bra kabellängd på 4 meter som ger högre flexibilitet
  • En väldigt effektiv värmeavledning
Detta är ett grymt alternativ att välja för dig som vill ha vår vinnare i vårt slagborrmaskin bäst i test. Dess funktioner och kvalite är oslagbara och klarar av hög påfrestning tack vare dess bra värmavledning. Samt dess kraftfulla kolborstmotor gör den energieffektiv och samtidigt väldigt kraftfull.