Spade

Letar du efter en spade? Då har du hittat helt rätt. Vi har de bästa spadarna av bra kvalité som gör grävandet lätt och snabbt.

Vi har granskat många spadar på marknaden med hjälp av proffs och även de mest pålitliga personliga recensionerna som kan vara användbara för vår granskning.

Kolla in vårat spade bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa spadarna 2024 helt oberoende av företagen som äger spadarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se alla spadar som granskas:

  1. FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade
  2. FISKARS 1005005 Slungspade
  3. Spade Gardena ErgoLine Liten

Här under kan du se vårat spade bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa spaden som passar dig bäst för dina behov.

FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade

FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade

BäSTA VALET

Se mer information om FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade längre ner på hemsidan.

FISKARS 1005005 Slungspade

FISKARS 1005005 Slungspade

2A BäSTA

Se mer information om FISKARS 1005005 Slungspade längre ner på hemsidan.

Spade Gardena ErgoLine Liten

Spade Gardena ErgoLine Liten

3E BäSTA

Se mer information om Spade Gardena ErgoLine Liten längre ner på hemsidan.

1. FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade

FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade

Detta är en den solklara vinnaren i vårt spade bäst i test 2024 på grund av dess grymma ergonomiska skaft och kraftfulla grävyta längst fram.

Denna passar bäst för att gräva stenig jord, grästorv, lera eller andra liknande saker som kan behövas grävas bort eller flyttas någonstans.

Med sitt plasthandtag så blir denna även väldigt bekväm att hålla i samtidigt som den har bra ergonomi så att du inte skadar dig när du gräver.

Välj detta alternativ om du letar efter en grym spade av hög kvalité som har bäst ergonomi och klarar av att gräva upp massvis med olika saker med lätthet.

2. FISKARS 1005005 Slungspade

FISKARS 1005005 Slungspade

Denna robusta slungspade är ett utmärkt alternativ för dig som letar efter en stor spade med kraftig grepp som göra grävandet lätt och smidigt.

Denna spade är försedd med blad av härdat stål för att den ska vara väldigt hållbar när den gräver upp stenar och andra tunga saker som kan behöva grävas upp.

Med sitt skaft av lackerat trä så kan vi även garantera att den tål mycket påfrestningar när du böjer spaden vid upptag av tunga objekt i marken.

Detta är ett grymt alternativ för dig som letar efter en något större spade som klarar av stora utmaningar vid grävandet i din trädgård.

3. Spade Gardena ErgoLine Liten

Spade Gardena ErgoLine Liten

Denna snygga spade är ett grymt alternativ för dig som letar efter en liten mer kompakt spade som kan användas för mindre arbeten i trädgård där du behöver gräva jord eller annat.

Spaden passar perfekt för att gräva under längre tid på grund av dess höga kvalité och bra ergonomi som är bekväm att använda utan att skada sig själv.

Utöver detta så har den extra stort fotstöd som gör att du kan trycka ner spaden med mycket kraft ännu lättare så att du kan gräva mer effektivt och snabbare.

Detta är ett grymt alternativ för dig som letar efter en spade som är av tåliga material som klarar av att gräva många olika saker under många år utan problem.

Vad är en spade?

En spade är ett trädgårdsredskap som används för att gräva upp eller om behöver ta bort eller omplacera. En spade består att av långt skaft och sedan en tunn metallbit längst fram som är spetsig oftast för att den lätt ska kunna tryckas ner i marken.

Vad används en spade till?

En spade används till för att gräva upp jord, sand eller andra material som kan behövas flyttas eller grävas bort. En spade kan även användas för att gräva upp större stenar tack vare sitt kraftiga skaft och sin hållbara grävyta längst fram. Med sin långa längd så är det lättare att få upp stenar. Du kan även använda en spade för att salta eller sanda uppfarten på vintern.

Är en spade bra?

En spade är alltid bra att ha hemma eftersom du vet aldrig när du behöver gräva upp något eller flytta material till en annat plats eller strö ut sand eller jord någonstans. En spade är nästan ett måste att ha om du äger ett hus och har en trädgård. Även en trädgårdshacka kan vara bra att ha om man har en trädgård.

Varför bör man ha en spade?

En spade är speciellt bra att ha för dig som gillar att arbeta i trädgården mycket och gillar att bygga nya saker där du kanske behöver placera stolpar i marken eller andra saker.

Vilken är den bästa spaden?

Den bästa spaden 2024 baserat på vårat bäst i test spade 2024 är FISKARS Ergonomi 131430 Trädgårdsspade som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Slittåliga material av kraftfull metall
  • Bekvämt och ergonomisk handtag av plast
  • Lätt vikt på endast 1,95 kg så att den är lätt att hantera
  • Prova på period under 30 dagar
  • Stor yta att gräva med för effektiv arbetning
Detta är ett utmärkt alternativ att välja om du letar efter en spade som du med lätthet kan arbete i trädgården under längre tid och samtidigt ha bra ergonomi så att det är bekvämt att arbeta.