Stångsåg bäst i test 2024 - Hitta bästa stångsågen!​

Dyk in i 2024 års universum av stångsågar – en grundlig översikt som framhäver de senaste teknologiska framstegen, effektiva användartips och ärliga recensioner från användare. Denna guide tar dig igenom stångsågarnas tekniska utveckling, deras mångsidighet i trädgårdsskötsel och deras betydelse för effektiv beskärning

  • Granskning av stångsågar 2024: En opartisk översikt.
  • Genomgång av modeller: Stångsåg från märkena Einhell, Gardena, Greenworks och ECO
  • Objektiv analys av olika fabrikat och modeller.
  • Detaljerad bedömning för att assistera konsumenter i att finna optimala stångsågen för deras specifika behov.

Genomgång av testet

Kolla in vårat stångsåg bäst i test 2024. Vi letar upp de bästa stångsågarna 2024 helt oberoende av företagen som äger stångsågarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under syns de stångsågar som granskas:

  1. GREENWORKS G24PS20 Stångsåg
  2. Stångsåg Einhell GE-LC 18 Li T
  3. GARDENA TCS 720/20 Stångsåg
  4. EGO PSA1000 Stångsåg

Här under kan du se våran stångsåg bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa stångsågen som passar dig bäst för dina behov.

Stångsåg Einhell GE LC 18 Li T

Stångsåg Einhell GE LC 18 Li T

BäSTA VALET

Se mer information om Stångsåg Einhell GE LC 18 Li T längre ner på hemsidan.

GREENWORKS G24PS20 Stångsåg

GREENWORKS G24PS20 Stångsåg

2A BäSTA

Se mer information om GREENWORKS G24PS20 Stångsåg längre ner på hemsidan.

GARDENA TCS 720 20 Stångsåg

GARDENA TCS 720 20 Stångsåg

3E BäSTA

Se mer information om GARDENA TCS 720 20 Stångsåg längre ner på hemsidan.

1. Stångsåg Einhell GE LC 18 Li T

Stångsåg Einhell GE LC 18 Li T

Denna kraftfulla stångsågen är den solklara vinnaren i vårt stångsåg bäst i test 2024. Denna stångsåg är väldigt smidig med sin hantering då den kan lutas och vinklar till flera olika lägen.

Med denna stångsågen så kan du använda dig av 7 olika lägen för vinklar och även lutning på 90 grader för en smidig horisontell klippning längre upp.

Med denna Einhell stångsåg så följer självklart automatisk kedjesmörjning med för bekvämligheten att inte behöva tänka på detta så att kedjan går sönder. Om du sedan behöver slipa kedjan så rekommenderar vi att kolla in vårt kedjeslip bäst i test.

Stångsågen har även fritt justerbart teleskop handtag i aluminium så att du lätt kan hantera längden på din stångsåg från 183 – 277 cm. Välj denna om du vill ha en populär klassiker som gör ditt jobb lätt när du behöver såga ner grenar.

2. GREENWORKS G24PS20 Stångsåg

GREENWORKS G24PS20 Stångsåg

Den här grymma stångsågen har en snygg lime färg som både är snygg och lätt hanterlig. Med denna stångsåg så har du en liten motorsåg längst fram så att du lätt kan såga ner grenar högre upp.

Stångsågen är elektrisk och bedrivs med ett batteri för smidigheten utan att behöva en skarvsladd. Med denna kan du lätt gå runt fritt överallt och kapa dina grenar snabbt och smidigt med sina vassa tänder.

Denna utmärkta stångsågen är även tyst i drift  har inga avgaser alls vilket är bra för miljön och även för dig själv som står nära stångsågen och sågar ner grenar. Tack vare stångsåg batteriet så är den även billig i drift.

Denna stångsågen passar perfekt för dig som vill ha en smidig stångsåg som du kan bära runt överallt utan något strul med sladd eller bränsle som måste fyllas på.

3. GARDENA TCS 720 20 Stångsåg

GARDENA TCS 720 20 Stångsåg

Denna snygga stångsågen med sin blåa färg har smidiga funktioner och en väldigt bra längd på hela 4,4 meters höjd så att du lätt kan nå grenar högt upp i dina träd.

Med denna stångsågen kan du kapa grenar högt upp med sitt lutningsbara huvud så att du lätt kan skära grenar som går åt alla möjliga håll utan några problem.

Tyvärr så har denna en sladd men så länge du är försiktig och har en sladd förlängare så är denna fortfrande ett grymt alternativ i våran stångsåg bäst i test 2024.

Den här bör du välja om du gillar denna snygga färgen och även behöver extra en lång stångsåg på hela 4,4 meter vilket är bra mycket högre än de andra alternativen.

4. EGO PSA1000 Stångsåg

EGO PSA1000 Stångsåg

Detta är ett utmärkt alternativ för den som vill ha en stångsåg av hög kvalitet som fungerar väldigt bra för effektiv kapning. Dock just denna kommer med en premium prislapp som överstiger de andra alternativen.

Premium prislappen har dock andra fördelar såsom att den är tillverkad i väldigt bra och hållbara material. Dock så tycker vi handtaget på denna är väldigt dåligt.

Den här stångsågen har möjlighet att bli upp till 3 meter och därefter lämpar sig för att såga ner tjocka grenar på träd högre upp tack vare dess kraftfulla motor. Vi vill även tillägga att oljebytet är smidigt vid den genomskinliga tanken.

Vi rekommenderar den här till de som vill ha en kraftfull stångsåg av hög kvalitet. Dock saknas vissa saker såsom ett bra handttag som har hög komfort och även så saknas förlängningsskaftet i priset.

Vad är en stångsåg?

En stångsåg är en såg som har en förlängd stång som gör att du lätt kan nå upp till grenar som sitter högre upp i ett träd. De allra flesta stångsågar har också justerbar lutning för ännu lättare hantering.

Hur fungerar en stångsåg?

En stångsåg fungerar med hjälp av för de mesta el som omvandlas till mekanisk energi som gör att kedjan med tänder snurrar runt och runt för att lätt kunna såga ner grenar utan någon större ansträngning. Vill du även strimla grenarna utan ansträngning så bör du kolla in en flismaskin också.

Vad används en stångsåg till?

En stångsåg används framförallt för att såga ner grenar högre upp i träd. Men du kan använda den för att såga ner grenar längre ner också tack vare att man kan justera längden mycket på en stångsåg.

Är stångsåg bra?

En stångsåg är bra om du ofta har grenar som växer ut varje sommar och är ivägen överallt. Om du inte har några träd i din trädgård så är en stångsåg inte lika bra och användbar för dig. Har du dock många träd som du vill ha bort så kan en batteridriven motorsåg vara något att införskaffa sig eftersom de är väldigt lätta och smidiga att använda.

Varför stångsåg?

Om du alltid har problem med grenar som växer ut och är ivägen högre upp ofta så bör du ha en stångsåg för att underlätta dessa problem. Med en stångsåg så har du en motorsåg där fram längst ut på en stångsåg för att lätt kunna såga ner grenar högre upp. Om du vill såga ner grenar längre eller köra manuellt så kan du hitta ett bättre alternativ i vårt grensåg bäst i test.

Vilken är den bästa stångsågen?

Den bästa stångsågen 2024 baserat på vårat bäst i test stångsågen 2024 är Stångsåg Einhell GE LC 18 Li T som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Längd på nästan 3 meter som räcker gott och väl för de flesta
  • Lätt hantering oavsett hur grenen sitter med sina 7 olika lägen för vinklar
  • Kraftfull motor trots att den är batteridriven
  • Smidig och lätt hantering när du behöver förlänga stångsågen
  • En garanti på 2 år om något skulle hända så den gick sönder
Den här stångsågen är perfekt för dig som gillar märket Einhell och vill ha en grym stångsåg som har många olika funktioner för att underlätta sågandet vid grenar högre oavsett hur de sitter.