Grovdammsugare bäst i test 2024 - Hitta bästa Grovdammsugaren!​

Utforska de främsta grovdammsugarna för 2024, noga utvalda för att effektivisera ditt städande till max. Vår guide är baserad på ingående analyser av experter och de mest trovärdiga användarrecensionerna, vilket lyfter fram de mest kraftfulla och lättanvända grovdammsugarna på marknaden.

  • Topprankade Grovdammsugare: Granskning av de bästa modellerna från DEWALT, MAKITA, och Einhell, med fokus på deras sugkapacitet, hållbarhet och användarvänlighet.
  • Innovation och Prestanda: Insikter i hur dessa grovdammsugare erbjuder avancerade funktioner som automatisk filterrengöring och möjlighet till både våt och torrdammsugning för en mångsidig användning.
  • Användarfokuserad Design: Betoning på viktiga aspekter som enkel tömning, lång sladdlängd och ergonomiska handtag för att förenkla användandet och transporten av grovdammsugaren.
  • Effektivitet och Anpassningsbarhet: Vägledning för att hjälpa konsumenter att välja den grovdammsugare som bäst uppfyller deras specifika behov, från hushållsrengöring till mer krävande uppgifter i verkstäder eller byggplatser.

Testet för den bästa Grovdammsugaren

Kolla in vårat Grovdammsugare bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa Grovdammsugarna 2024 helt oberoende av företagen som äger Grovdammsugarna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se Grovdammsugarna som granskas:

  1. DEWALT DWV902M Grovdammsugare
  2. MAKITA VC3011L Grovdammsugare
  3. Våt- och Torrdammsugare Einhell TC-VC
  4.  Kärcher WD 6 PS Grovdammsugare
  5. Nilfisk Multi ll 30 T Inox VSC Grovdammsugare
  6. Kärcher Professional NT 22_1 Ap Te Grovdammsugare

Här under kan du se våran Grovdammsugare bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa Grovdammsugaren som passar dig bäst för dina behov.

DEWALT DWV902M Grovdammsugare

DEWALT DWV902M Grovdammsugare

BäSTA VALET

Se mer information om DEWALT DWV902M Grovdammsugare längre ner på hemsidan.

MAKITA VC3011L Grovdammsugare

MAKITA VC3011L Grovdammsugare

2A BäSTA

Se mer information om MAKITA VC3011L Grovdammsugare längre ner på hemsidan.

Våt- och Torrdammsugare Einhell

Våt- och Torrdammsugare Einhell

3E BäSTA

Se mer information om Våt- och Torrdammsugare Einhell längre ner på hemsidan.

1. DEWALT DWV902M Grovdammsugare

DEWALT DWV902M Grovdammsugare

I vårat dewalt grovdammsugare test hittas denna grovdammsugare som vinner vårt våtdammsugare bäst i test 2024. Med detta kan vi säga att denna grovdammsugaren är ett grymt val som kommer att göra ditt städande smidigt och snabbt.

Denna grovdammsugare är tillgänglig för både våt och torrdammsugning för bekvämligheten att kunna dammsuga upp allt utan att behöva byta dammsugare.

Denna grovdammsugaren har automatisk rengöring av filtret varje 15e sekund så att de förhindrar att fitlret sätts igen så att luftflödet kan hållas konstant och effektivt hela tiden.

Detta alternativ från DEWALT är en grym grovdammsugare som kommer underlätta ditt städande med sin effektiva sugning och avancerade funktioner. Helt klart en stark rekommendation i vårt grovdammsugare test.

2. MAKITA VC3011L Grovdammsugare

MAKITA VC3011L Grovdammsugare

Den här grovdammsugaren är från MAKITA och fungerar utmärkt i våta och torra förhållanden utan problem. Denna grovdammsugaren kommer göra ditt jobb snabbt och effektivt med sina 1000 watt.

Denna grovdammsugare har en behållare på hela 30 liter så att du lätt kan dammsuga under en längre tid utan att du behöver tänka på att grovdammsugaren blir full.

Denna grymma grovdammsugaren kan lätt dammsuga upp damm, stenar, grus och masssor av andra saker som kan finnas i ett garage eller verkstan.

Detta alternativ är perfekt för dig som vill ha en grym grovdammsugare från det populära märket Makita som ofta säljer maskiner av mycket hög kvalité.

3. Våt- och Torrdammsugare Einhell

Våt- och Torrdammsugare Einhell

Einhells Grovdammsugare är något annorlunda än andra alternativ i vårt våt- och torrdammsugare bäst i test. Denna har nämligen ingen sladd, så du kan lätt gå runt med denna överallt utan att tänka på sladden.

Denna grovdammsugaren från Einhell har en kraftfull motor som underlättar ditt sugande enormt så att du kan göra ditt städandet snabbt och smidigt utan problem.

Volymen på 20 liter är något mindre än de andra alternativen så du kan inte dammsuga lika länge. Utöver detta så är det fortfarande ett grymt alternativ som garanterat kommer att rengöra bra.

Välj detta alternativ om du vill ha en smidig grovdammsugare som du kan bära runt överallt och slippa problemet med att sladden inte räcker överallt du behöver dammsuga.

4. Kärcher WD 6 PS Grovdammsugare

Kärcher WD 6 PS Grovdammsugare

Näst på listan i vårt grovdammsugare test hittar vi en Kärcher våt- och torrdammsugare som har en bra behållare på 30 liter tillsammans med ett effektivt filter som har lätt rengöring.

Grovdammsugaren har en rad olika tillägg som syns på bilden. Bland annat våt- och torrmunstycke, fogmunstycke, flexibel sugslang och fleecefilterpåse. Dessa är några av många tilläggen som följer med.

Energiförbrukningen på den här Kärcher Grovdammsugaren är även låg som bidrar till en lägre driftkostnad. Trots dess lägre energiförbrukning har den fortfarande väldigt bra justerbar sugkraft för de flesta städjobb.

I vårt test för grovdammsugare så tycker vi detta är en bra rekommendation för den som vill ha en mångsidig grovvdammsugare med dess många olika tillägg.

5. Nilfisk Multi ll 30 T Inox VSC Grovdammsugare

Nilfisk Multi ll 30 T Inox VSC Grovdammsugare

Nilfisk grovdammsugaren hamnar på 5e plats i vårt våtdammsugare bäst i test tack vare dess brist på tillägg, och även dess blåsfunktion som vi tycker kunde varit bättre.

Nilfisk våt- och torrdammsugaren har ett bra filter som har en semiautomatisk rengöringsmetod. Detta är inte jättevanligt så helt klart en fördel enligt oss hos trädgårdskollen.

Den har även möjlighet till att justera sugstyrkan så du kan anpassa till olika jobb. Utöver det så är behållaren 30 liter så att du kan jobba lång tid utan att behöva tömma den.

Helt klart en bra grovdammsugare för den som vill ha en robust maskin som underlättare städandet på de flesta platser.

6. Kärcher Professional NT 22_1 Ap Te Grovdammsugare

Kärcher Professional NT 22_1 Ap Te Grovdammsugare

Sist ut så har vi den här Kärcher Professional som tar sista platsen i vårt grovdammsugare test. Inte nödvändigtvis för att den är dålig men mer för att den är mindre och att vi tycker den är mindre robust.

Grovdammsugaren har en kraftfull sugförmåga men dock brister den i att det inte går att ställa in luftflödet. Vilket gör den mindre mångsidig.

Trots dessa saker har den grymma fördelar såsom låg vikt för lätt förflyttning, en semiautomatisk rengöring för filter och även så är det enkelt att byta från våt till torrdammsugning.

Då detta är det sista alternativet i vårt våtdammsugare bäst i test så är detta ingen stark rekommendation. Dock så fungerar den bra för jobb vid renovering eller rengöring i arbetslokaler.

Vad är en grovdammsugare?

En grovdammsugare är alternativet av en dammsugare som är till för mer grova jobb. Så som att dammsuga i en verkstad eller ditt garage. En grovdammsugare har mer kraft i sig än en vanligare dammsugare och klarar av att suga upp mycket mer olika saker jämfört med en vanlig dammsugare.

Hur fungerar en grovdammsugare?

En grovdammsugare fungerar genom att suga upp damm och smuts med väldigt mycket kraft. De flesta grovdammsugare räknas som våtdammsugare också, och en våtdammsugare är en dammsugare med vatten helt enkelt. Den använder vatten för att spruta rent ditt område och sen en borste för att göra rent efter och sedan dammsuga upp allting efter.

Vad används en grovdammsugare till?

En grovdammsugare används framförallt för de grovare jobben som att suga upp vatten, grus, sand, stenar och massor av smuts som du egentligen inte bör suga upp med en vanlig dammsugare. En grovdammsugare används framförallt i verkstäder och i garage på grund av de är mer kraftfullare och kan rengöra mycket bättre i såna platser.

Kan man dammsuga upp slipdamm?

Du kan dammsuga upp slipdamm men du behöver oftast ett speciellt patronfilter som gör att de tar upp slipdammet.

Måste man ha påse i Grovdammsugare?

En påse är grymt att ha i en grovdammsugare om du ska suga upp allting förutom vätskor. Om du ska suga upp vätskor så rekommderas inte att ha en påse i grovdammsugaren. Ska du däremot suga upp grus, stenar eller liknande smuts så underlättar en påse väldigt mycket när du ska tömma grovdammsugaren.

Vilken Grovdammsugare är bäst?

Den bästa grovdammsugaren 2024 baserat på vårat bäst i test grovdammsugare 2024 är DEWALT DWV902M Grovdammsugare som har visats sina enastående egenskaper enligt nedan:

  • Grymt luftflöde för effektiv och stark sugning
  • Stor behållare på hela 38 liter som gör att du kan jobba längre
  • Kraftfull grovdammsugare med upp till 2200 watt
  • En lagom vikt på 15 kg som är lätt att bära med sig
  • En dammklass på M som räcker gott och väl åt många städ arbeten
Denna grovdammsugaren bör du välja om du vill ha ett grym alternativ från märket DEWALT som kommer underlätta ditt städande i din verkstad eller ditt garage oavsett vad du ska suga upp för någonting så bör den klara av det.