Lövblås bäst i test 2024 - Hitta bästa lövblåsen!

Letar du efter en lövblås? Då har du kommit helt rätt. Vi har en lista med lövblåsare, samt allmän information om lövblåsare.

En lövblås är för dig som kanske har lite mycket träd runt dig och får lite väl mycket löv på gården under hösten. Då kan det vara skönt att kunna blåsa bort allt om man vill behålla trädgården fin.

Hitta rätt lövblås för ditt hem eller jobb i vårt bäst i test 2024 – en guide till de bästa modellerna för effektiv lövborttagning. Här under hittar du listan på vilka lövblåsar vi går igenom:

Nyckelpunkter:
  • Bäst i test: Utforsk toppvalen av lövblåsar för 2024, noggrant utvalda för varje användning.
  • Bosch ALB 18 Li: Lätt och användarvänlig för mindre trädgårdar, ergonomisk design.
  • Husqvarna 525BX: Kraftfull bensindriven lövblås, lämplig för både proffs och hemmabruk.
  • Black & Decker: Elektrisk multifunktionell lövblås med många hastighetsinställningar.
  • DEWALT DCMBL562N-XJ: Stark blåskraft och anpassningsbar för olika rengöringsbehov.
  • Milwaukee M18 FBL-0: Batteridriven med justerbar lufthastighet, kompatibel med Milwaukee® M18™ batterier.
  • DEWALT DCV100: Kompakt och flexibel, utmärkt för att rengöra trånga utrymmen.

Här under kan du se vårat lövblås test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa lövblåsarna som passar dig bäst för dina behov.
Lövblås Bosch ALB 18 Li

Lövblås Bosch ALB 18 Li

2A BäSTA

Se mer information om Lövblås Bosch ALB 18 Li längre ner på hemsidan.

Lövblås Husqvarna 525BX

Lövblås Husqvarna 525BX

BäSTA VALET

Se mer information om Lövblås Husqvarna 525BX längre ner på hemsidan.

Lövblås Black & Decker

Lövblås Black & Decker

3E BäSTA

Se mer information om Lövblås Black & Decker längre ner på hemsidan.

1. Lövblås Bosch ALB 18 Li

Lövblås Bosch ALB 18 Li

Denna elektriska lövblåsen Bosch ALB 18 Li är en utmärkt lövblås som är lättanvänd tack vare dess ergonomiska design och en vikt på bara 1,5 kg som gör att den är lätt att bära runt också för alla personer oavsett hur stark du är.

Lövblåsen är sladdlös så att du lätt kan röra dig fritt runt i din trädgård och blåsa iväg alla löv smidigt. Med en hastighet på högst 210 km/h så kan du lätt blåsa iväg alla löv så att du får en finare trädgård snabbt och smidigt.

Denna har en drifttid på 10 minuter vid full laddning vilket brukar räcka gott och väl för de allra flesta trädgårdar. Men behöver du mer laddning än så, då rekommenderar vi att du köper en bensindriven.

Denna lövblåsen har ett så kallat Syneon Chip som reglerar energin så att den har grym prestanda och längre uthållighet.

Denna är perfekt för dig som har en mellanstor trädgård och inte behöver så mycket tid för att göra klart jobbet. OBS, Finns både med och utan batteri.

2. Lövblås Husqvarna 525BX

Lövblås Husqvarna 525BX

Lövblås Husqvarna 525BX är en otroligt bra lövblås som har grym prestanda och en av de bästa motor teknikerna på marknaden. Lövblåsen är helt sladdfri och kan lätt röras runt med överallt utan några större problem.

Denna välbalanserad Lövblåsen från Husqvarna är bensindriven och har en väldigt kraftfull motor som kan blåsa upp till 86 m/s! Just motorn som är i denna lövblåsen är anpassad så att den ger minskad bränsleförbrukning så att den blir billigare att använda och även släpper ut mindre avgaser.

Blåsrörets längd kan justeras till olika längder för att den ska få bäst resultat när du väl blåser bort löven. Utöver detta så har den ett antivibrationssystem som gör att ditt arbete blir mindre påfrestande vid längre blåsnings tillfällen.

Den här lövblåsen är mest anpassad för professionellt bruk men kan även användas av privatpersoner om man så känner att man vill ha en av de bästa lövblåsarna på marknaden. Denna lövblåsen vinner vårt bäst i test på grund av dess helt otroliga prestanda och kvalité.

3. Lövblås Black & Decker

Lövblås Black & Decker

Den här lövblåsen från Black & Decker är väldigt bra multifunktionell lövblås som har många funktioner för dig som vill ha allt i samma på en och samma maskin. Med denna lövblås så kan du suga upp löv, blåsa iväg löv eller till och med komponera löven.

Med denna lövblås så kan du anpassa hastigheten till 8 st olika lägen för bäst anpassning till vad du ska göra med den och vart du ska använda den. Denna lövblåsen elektrisk och kan blåsa upp till 270 km/h med sin effektiva motor.

Drifttiden för denna lövblåsen kan vara räcka ända till 30 minuter beroende på hur du använder den. Men allra vanligast om du inte belastar den för mycket så håller den ungefär 13 minuter innan du behöver ladda den igen.

Denna lövblåsen passar perfekt för den personen som letar efter en multifunktionell lövblås som är smidig att hantera med en inte allt för tung vikt på ungefär 5 kg.

4. Lövblås - DEWALT DCMBL562N-XJ

Dewalt DCMBL562N-XJ Lövblås-min

DEWALT DCMBL562N-XJ är en kraftfull och mångsidig lövblås som effektiviserar arbetet i trädgården, parken eller byggarbetsplatsen.

Dess axiella fläktkonstruktion levererar en imponerande blåshastighet på upp till 200 km/h. Utrustad med Aerospike-koncentrator för anpassningsbar lufthastighet och en högeffektiv borstlös motor, erbjuder denna maskin både hållbarhet och prestanda.


Lövblåsens ergonomiska design säkerställer enkel hantering och komfort under användning, vilket gör den till ett optimalt verktyg för proffs och entusiaster. Notera att batteri och laddare säljs separat.

5. Milwaukee M18 FUEL FBL-0

Milwaukee M18 FUEL FBL-0

Milwaukee M18 FUEL FBL-0 är en kraftfull, batteridriven lövblås som erbjuder imponerande luftvolym och hastighet för effektiv rengöring i alla utrymmen. Utrustad med en kolborstfri motor och REDLINK PLUS™ teknologi, ger den pålitlig prestanda och skydd för både verktyget och batteriet.

Ergonomisk design och variabel hastighetskontroll ger användaren fullständig kontroll, och med tillägg av en låsknapp är längre jobb mindre ansträngande.

Flexibelt och bekvämt, det här verktyget är kompatibelt med alla Milwaukee® M18™ batterier, men tänk på att batteri och laddare säljs separat.

6. DeWalt DCV100 Lövblås

DCV100_1
Förvandla rengöringsrutinen med DEWALT DCV100, en lövblås/luftblås på 18V som kombinerar tystgående motor med kraftfull prestanda. Perfekt för effektiv rengöring, dess justerbara luftström på 80 m/s och 18,000 RPM fläkthastighet gör den oumbärlig på byggplatsen. Med sin 3-hastighetsdesign, variabel hastighetsreglage och lock-on switch, erbjuder den full kontroll och mångsidighet för olika uppgifter. Dessutom är designen både lätt och kompakt, vilket gör det till en dröm att manövrera även i trånga utrymmen. Notera att batteri och laddare säljs separat – en del av DEWALTs tillförlitliga XR-system för professionell användning. Med denna lätta och ergonomiskt utformade blåsare minimeras belastningen så du kan arbeta bekvämt, längre.

Hur fungerar en lövblås?

En lövblås fungerar ihop med en liten turbin snurrar runt så att den blåser ut luft kraftigt. Och därefter så kan du blåsa dina löv i önskad riktning. Det finns en del varianter av lövblåsare som har lövsug också och då kan du antingen välja att blåsa ut luft eller samla upp löv i behållaren.

Hur mycket drar en lövblås?

Alla lövblåsare är för de mesta väldigt bränslesnåla så detta är inget du behöver tänka på. Det som påverkar det är hur mycket kraft den har. Men de allra flesta idag har el så detta behöver du inte tänka på alls. Om du har en bensin lövblås så räkna med att det kostar lite mer.

Är lövblås bra?

En lövblås är väldigt bra om du har mycket löv på gården och du bara vill blåsa bort allt i en stor hög kanske eller bara blåsa allt utanför din trädgård. En lövblås kan användas till något roligt för dina barn också om de gillar att hoppa i lövhögar.

Om du mer vill ha bort löven helt och hållet så rekommenderar vi att du köper en lövsug istället då den samlar in löven i en påse istället som du får tömma.

Vad kostar en lövblås?

En lövblås kan kosta så billigt som 400-700 kr om du bara vill ha det billigaste. Men för de mesta så kostar de mellan 1200-2500 om du vill ha en lövblås som är stark och går att lita på utan problem.

Sen finns det lövblåsare som kostar 5000-10000 men det är oftast inget du behöver som en vanlig person.

Varför blåser man löv?

Man blåser löv för att slippa ha löv som täcker gräsmattan eller någonstans på din trädgård. En del kan tycka det är fint när det är löv överallt men en del andra vill bort med allt. Även om kommuner gör det så kan de vara för att när det är löv överallt och det regnar så kan det bli extra halt underlag vilket kan utgöra en säkerhetsrisk för fordon framförallt.

Vad kan man göra med en lövblås?

Med en lövblås så kan du blåsa iväg alla löv på din trädgård så du får en mer väl underhållen trädgård.

Vad ska man tänka på när man köper en lövblås?

De du först och främst behöver tänka på är hur kraftfull lövblås du egentligen behöver för din trädgård. Om du har mycket löv som ska flyttas så kan det vara skönt att ha en mer kraftfull då den kommer göra jobbet bra mycket snabbare.

Sen kan du tänka på om du vill ha en bensin eller eldriven lövblås. I nuläget är det inte någon stor skillnad alls på dem om man tänker på hur kraftfulla de är.

Tänk på hur mycket du ungefär kommer att behöva använda den, om du tänker att du ska använda den ofta så kan det vara bra att köpa en i prisklassen 1200-2500 då de kommer hålla bra utan problem. Men om du bara kommer använda den lite så kanske du inte behöver lägga lika mycket pengar alls.

El eller bensin lövblås?

I nuläget så ser inte vi någon större skillnad på el eller bensin lövblås så vi kommer att rekommendera el lövblås då det är mer ekonomiskt och mer smidigt.

Vilken lövblås är bäst?

Enligt vårat bäst i test lövblås 2024 så är den bästa lövblåsen Lövblås Husqvarna 525BX på grund av dessa grymma fördelar:

  •  Upp till hela 86 m/s blås hastighet
  • Specifikt anpassad för professionellt bruk med hög kvalité
  • Optimerad bränsleförbrukning för billigare drift
  • Sladdfri så att kan gå runt helt fritt överallt
  • Justerbart blåsrör för bäst resultat
  • Antivibrationssystem för att göra arbetet mindre påfrestande
Denna lövblåsen är bäst 2024 och vi rekommenderar denna om du vill ha det bästa på marknaden som inte kommer svika dig, om du inte vill ha bensin så kan du kika på våra andra bäst i test om någon faller dig smaken.