Handgräsklippare bäst i test 2024 - Hitta bästa handgräsklipparen!​

Upptäck världen av handgräsklippare i 2024 – en detaljerad guide som belyser deras miljövänliga fördelar, tekniska innovationer och praktiska användning. Från historisk bakgrund till experttips och användarrecensioner, utforska hur dessa gräsklippare förvandlar trädgårdsskötseln.

  • Handgräsklipparens miljövänliga och ekonomiska fördelar.
  • Tekniska detaljer som bladkonstruktion och ergonomi.
  • Jämförelse med motoriserade gräsklippare.
  • Underhållstips och optimal användning.
  • Begränsningar för olika grästyper och terränger.
  • Expertutlåtanden och användarrecensioner.

Vi går igenom vårat test av gräsklippare

Här kan du hitta en grym handgräsklippare bäst i test 2024. Vi hittar de bästa handgräsklipparna 2024 helt oberoende av företagen som äger handgräsklipparna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Dessa är produkterna vi kommer att granska i vårat bäst i test handgräsklippare:

  1. Cylindergräsklippare Husqvarna 540
  2. Handgräsklippare Einhell GC-HM 400
  3. Handgräsklippare Granngården CK40
  4. STIGA SCM 240 R Cylindergräsklippare
  5. Gardena Comfort 400C Cylindergräsklippare
  6. AL-KO Gudenaa GU 400 Cylindergräsklippare

Här under kan du se vårat cylindergräsklippare bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa handgräsklipparen som passar dig bäst för dina behov.

Gardena Comfort 400C Cylindergräsklippare

Gardena Comfort 400C Cylindergräsklippare

3E BäSTA

Se mer information om Gardena Comfort 400C Cylindergräsklippare längre ner på hemsidan.

STIGA SCM 240 R Cylindergräsklippare

STIGA SCM 240 R Cylindergräsklippare

BäSTA VALET

Se mer information om STIGA SCM 240 R Cylindergräsklippare längre ner på hemsidan.

Handgräsklippare Granngården CK40

Handgräsklippare Granngården CK40

2A BäSTA

Se mer information om Handgräsklippare Granngården CK40 längre ner på hemsidan.

1. STIGA SCM 240 R Cylindergräsklippare

STIGA SCM 240 R Cylindergräsklippare

STIGA SCm 240 R Cylindergräsklippare är en toppen cylindergräsklippare i vårt handgräsklippare test med sin höga kvalitet och vinklade knivar för ett strålande klippresultat som ingen blir missnöjd med.

Den här cylindergräsklipparen har en lätt vikt på endast 10.5 kg vilket gör den lätt att förflytta och eventuellt förflytta till förvaring. Utöver detta så kan du även justera handtaget till  din egen längd så att du får bäst komfort.

Den här cylindergräsklipparen utser vi till den bästa cylindergräsklipparen på grund av dess höga kvalitet och pålitliga design med sina moderna hjul klippteknik som gör den till en effektiv cylinderklippare.

Vi rekommenderar den här cylindergräsklipparen till den som letar efter en modern handgräsklippare i ett cylinderklippare bäst i test. Samt även för den som vill ha ett justerbart handtag.

2. Cylindergräsklippare Husqvarna 540

Handgräsklippare husqvarna 540

En cylindergräsklippare Husqvarna Novolette Silent 540 är en grym handgräsklippare som har sylvassa knivar för ett proffsigt resultat med kortklippt gräs. Denna handgräsklipparen har ett litet rullmotstånd för en lätt användning utan större ansträngning.

Denna handgräsklipparen har ergonomiska handtag för en komfort och skön hantering när du går runt med din handgräsklippare. Utöver detta så har den stöd för uppsamlare som tillbehör om du inte vill att det nyklippta gräset ska ligga på marken.

Handgräsklipparen har 4 olika steg mellan 1-8 cm höjd som du kan välja mellan efter önskad höjd. Med detta så har du en grym cylinder som inte har någon friktion vilket gör den väldigt tyst och lätt att gå runt med på din tomt.

Denna handgräsklipparen passar perfekt för dig som har en lite mindre trädgård som letar efter en högkvalitativ cylindergräsklippare från Husqvarna som kommer att göra jobbet lätt och bekvämligt.

3. Gardena Comfort 400C Cylindergräsklippare

Gardena Comfort 400C Cylindergräsklippare

Ett ytterligare alternativ i vårt cylinderklippare bäst i test är den här cylindergräsklipparen från Gardena som många säkert känner igen. Denna klassiska designen och färgen är det ingen som missar.

Kvaliteten på Gardens gräsklippare är känt för att vara väldigt bra. Detta tack vare dess materialval som alltid är hög kvalitet och robust för att undvika så att den går sönder lätt.

Knivarna på den här cylindergräsklipparen är självklart sylvassa som gör klippning lätt. Även så kan du justera höjden enda ner till 12 mm vilket är perfekt för de som vill ha riktigt kort gräs.

Vi rekommenderar den här till de som har en mindre trädgård men fortfarande vill ha riktigt kort gräs som ser bra ut. I vårt handgräsklippare test så hamnar denna på 3e plats tack vare dess höga kvalitet och bra funktionalitet på hjulen.

4. Handgräsklippare Einhell GC-HM 400

Handgräsklippare einhell GC HM 400

Denna smidiga handgräsklipparen Einhell GC-HM 400 är den perfekta handgräsklipparen för dig som vill ha en lätt upplevelse som är väldigt tyst och effektiv att använda för de lite mindre trädgårdarna.

Handgräsklipparen består av 5st stålblad som är sylvassa av hög kvalite så att den inte slits ut om du använder den på rätt sätt. Med denna cylindergräsklipparen så kan du självklart justera höjden mellan 13 – 37 mm.

Denna handgräsklipparen har grymma hjul som får bra fäste med marken som gör det lätt att klippa din gräsmatta utan några för stora ansträngningar. Utöver detta så har den självklart bra handtag som är bekväma att använda med bra ergonomi.

Med denna handgräsklipparen så följer en simpel förvaring med så att du slipper ha massor gräs som ligger på marken och gör din trädgård mindre attraktiv.

Denna gräsklippare är perfekt för dig som har en gräsmatta under 250 kvm. Och även letar efter en smidig handgräsklippare som har lätt förvaring.

5. Handgräsklippare Granngården CK40

Handgräsklippare Granngården CK40

Handgräsklippare granngården CK40 är en bra handgräsklippare som har en grym design med självslipande knivar som är riktigt kraftiga så att de inte går sönder lätt. Denna handgräsklipparen fungerar bra oavsett hur snabbt du går runt med den på grund av dess grymma knivar.

Denna handgräsklipparen har lite högre höjd från marken än andra cylindergräsklipparen men med justerbar höjd från 18-34 mm så märker du ingen större skillnad om du inte vill vara riktigt noggrann och ha jättekort.

Hjulen är gjorda av gummi som gör att den är väldigt lättkörd och smidig att hantera och driva framåt eftersom den får bra grepp med marken som gör att du inte behöver använda allt för mycket muskler för att använda den.

Granngårdens handgräsklippare väger lite mer än andra handgräsklippare men detta beror på att den har högkvalitativa material som gör att den klarar av utmaningar utan problem.

6. AL-KO Gudenaa GU 400 Cylindergräsklippare

AL-KO Gudenaa GU 400 Cylindergräsklippare

Detta alternativ i vårt Cylindergräsklippare bäst i test hamnar sist i vår lista tack vare dess brist på funktioner och udda design som inte gör något märkvärdigt enligt oss.

Trots dess sista plats så har den självklart lite bra funktioner såsom: Ett robust och lätt chassi som skyddar, väldigt smidig och tystgående cylinderklippare, rätt så bra ergonomiska handtag.

Hjulen på denna AL-KO cylindergräsklippare är breda och robusta och är av hög kvalitet men vi tycker inte de har jättebra fäste med marken såsom andra alternativ har.

Vi rekommenderar den här till de som vill ha en bra robust cylindergräsklippare men som inte har behov av nya moderna funktioner såsom uppsamlare eller justerbart handtag.

Hur fungerar en cylindergräsklippare?

En cylindergräsklippare fungerar väldigt simpelt, kan man verkligen säga. Den har bara 2 hjul som görs så att blad snurrar runt i en cylinder form väldigt snabbt när du väl går med den framåt.

Om du vill att den ska fungera bäst så se till att vässa bladen då och då så att de inte blir slöare då det kan betyda extra arbete eller att gräset inte klipps helt och hållet.

Är cylindergräsklippare bra?

En cylindergräsklippare är jättebra att ha om du inte har en så stor yta att klippa. Om du dock har en stor yta så rekommenderar vi en vanlig gräsklippare eller åkgräsklippare istället då det kommer ta väldigt lång tid med en cylindergräsklippare.

Dock om du gillar träning så kan du fortfarande köra cylindergräsklippare då du kommer få en hel del mer träning om du använder den än om du jämför med en vanlig gräsklippare.

Om du vill att din cylindergräsklippare ska hålla sig lika bra hela tiden så se till att ta hand om den bra. Detta innebär oftast att vässa bladen och kanske smörja med olja på vissa ställen där det är någon form av rotation eller liknande.

Varför cylindergräsklippare?

Vi tycker att du ska välja cylindergräsklippare om du har en tillräckligt liten yta. Då det kan vara onödigt att köpa en större gräsklippare om det tar några minuter med en cylindergräsklippare.

Du sparar både pengar och det är bra mycket smidigare att ta fram cylindergräsklipparen och börja direkt utan att behöva fylla på bensin eller olja.

Hur slipar man en cylinderklippare?

Du kan välja själv att ta loss bladen och slippa de med sandpapper eller någon slipmaskin. Eller så kan du lämna in den någonstans som gör de åt dig om du vill slippa krångel då det inte alltid är lätt att slipa bladen på alla cylinderklippare.

Tänk även på att smörja bladen med rostskyddsmedel så att bladen inte rostar heller.

Hur ofta ska man byta kniv på en cylinderklippare?

De finns inga specifika riktlinjer på hur ofta man ska byta kniv på en cylinderklippare men om du inte orkar slipa din blad så kan de vara optimalt att byta knivar åtminstone 1 gång per säsong om du vill ha lika bra effekt på klipparen hela tiden. Men detta behövs ofta inte.

Detta är mer för dig som är jätte noggrann med klippandet och vill att gräset ska bli perfekt klippt.

Det varierar också på vilken cylinderklippare du köper också. Vi kan inte svara på specifika frågor om alla cylinderklippare så vi rekommenderar att du frågar just den butiken du köpte den ifrån om du tycker det är extra viktigt för dig.

Vilken handgräsklippare är bäst?

Den bästa handgräsklipparen för 2024 enligt bäst i test handgräsklippare på våran hemsida är Handgräsklippare Einhell GC-HM 400 som har visats ha dessa bra egenskaper:

  • Perfekt klipp höjd som gör att gräset ser professionellt klippt ut
  • Du slipper ha gräs ligga på marken med gräs uppsamlaren
  • Vassa knivar som slits sakta vid vanlig användning
  • Grymt fäste med marken för lätt användning och lite friktion
  • Tystare användning

Denna handgräsklipparen är grym för dig som har en mindre trädgård och vill ha de bästa att använda för att klippa din trädgård så att den ser professionellt snygg ut.