Åkgräsklippare

Välkommen till åkgräsklippare, här hittar du de allra bästa åkgräsklipparna på marknaden just nu. Dessa passar dig just som har en större gräsmatta och tycker de skönt att sitta ner och åka runt istället för att gå runt. Alla våra åkgräsklippare är granskade noggrant och läggs därefter ut.

Kolla in våran bäst i test åkgräsklippare 2024. Vi hittar de bästa åkgräsklipparna 2024 helt oberoende av företagen som äger åkgräsklipparna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Åkgräsklipparna som kommer att granska i detta bäst i test åkgräsklippare är:

  1. Metalcraft Åkgräsklippare med uppsamlare
  2. EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare
  3. Åkgräsklippare Stiga Park 500

Här under kan du se våran åkgräsklippare bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa åkgräsklipparen som passar dig bäst för dina behov.

Metalcraft Åkgräsklippare

Metalcraft åkgräsklippare med uppsamlare

3E BäSTA

Se mer information om Metalcraft åkgräsklippare med uppsamlare längre ner på hemsidan.

EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare

EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare

2A BäSTA

Se mer information om EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare längre ner på hemsidan.

akgrasklippare-stiga-park-500

Åkgräsklippare Stiga park 500

BäSTA VALET

Se mer information om Åkgräsklippare Stiga park 500 längre ner på hemsidan.

1. Metalcraft Åkgräsklippare med uppsamlare

Metalcraft Åkgräsklippare

Denna Metalcraft åkgräsklipparen är en grym åkgräsklippare som är lätt och praktisk att använda i alla typer av trädgårdar som är lite större än vanliga trädgårdar. Med denna får du en riktigt proffsigt skött gräsmatta som kommer imponerar på mer än dig själv.

Självklart med denna modellen så kan du välja vart det avklippta gräset ska ta vägen, antingen åt sidorna, in i behållaren eller till kompost klippningen.

Motorn är väldigt kraftfull från Loncin så att den klarar av stora utmaningar när det kommer till att klippa din gräsmatta. Utöver detta så denna gräsklippare väldigt bekväm och har bra komfort när du åker runt och klipper gräset. Även så har den elektrisk start med nyckel.

Denna åkgräsklipparen är perfekt för dig som vill snygga till din trädgårds effektivt och snabbt oavsett om du har en stor trädgård eller lite mindre. Med hela 8 km/h framåt så tar det inte allt för lång tid för att få en snyggt klippt gräsmatta.

2. EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare

EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare

Denna praktiska åkgräsklippare EGO ZT4201E-L Åkgräsklippare kommer att göra jobbet lätt och bekvämt när du ska klippa din gräsmatta. Denna åkgräsklipparen har en grym komfort och bra prestanda som gör att du får en bekväm åktur med grymma resultat.

 Denna åkgräsklipparen är helt automatisk för att den ska vara simpel att använda och bara köra runt med.

Med denna åkgräsklipparen så kan du även justera klipp höjden ut efter önskad klipp längd. Denna åkgräsklipparen kommer garanterat att göra din gräsmatta fin klippt snabbt med den breda klipp längden. 

Välj denna åkgräsklipparen om du vill ha en smidig åkgräsklippare som har en kompakt design som inte tar upp allt för mycket plats.

3. Åkgräsklippare Stiga Park 500

akgrasklippare-stiga-park-500

Denna grymma åkgräsklipparen Stiga Park 500 är en åkgräsklippare med en bekväm komfort när du kör runt så att du kan klippa ditt gräs under längre tid utan att det blir jobbigt att sitta ner i den.

Åkgräsklipparen har en väldigt pålitlig körupplevelse med en motor på 432cc. Med detta så är den väldigt kraftfull och kommer göra att din gräsmatta blir fin utan problem. Denna modellen har även ett högre luftintag för en effektiv kylning som gör en jämnare körning.

Denna designen är väldigt smidig som är lätt att manövrera runt hela din gräsmatta oavsett om det är hinder i vägen. Även så ger den väldigt fina resultat vid kanterna och hörnen på grund av dess design. På denna ingår även ett klipp aggregat som kan lyftas för simpel rengöring. ( Klipp aggregatet medföljer ej, köpes separat)

Denna åkgräsklipparen är perfekt för dig som letar efter en åkgräsklippare i medelklass för privatpersoner som vill ha en proffsigt klippt gräsmatta med en hög kvalité från det kända märket Stiga.

Vi väljer denna till våran bäst i test vinnare 2024 för åkgräsklippare för att den har grymma nya funktioner för bra körning och väldigt smidig att använda överallt. Samt väldigt bra komfort.

Vilken åkgräsklippare ska man välja?

Det kan vara svårt att välja åkgräsklippare då det kan finnas en hel del olika på marknaden. Tänk på hur stor gräsmatta du har och hur högt gräset brukar vara när du klipper de. Då det kan variera hur mycket en gräsklippare klarar av.

För de mesta så har det ingen större roll då de allra flesta åkgräsklipparna är väldigt starka och klarar av det mesta. Men det kan vara bra att kolla recensionerna om det finns några. Vi har korta recensioner granskade av oss men utöver det så finns det alltid fler recensioner av privatperson som kan vara bra att kolla på.

Hur länge håller en åkgräsklippare?

De allra flesta åkgräsklippare håller i väldigt många år om den är välskött och att du tar hand om den. Om du vill att den håller extra länge så se till att serva den professionellt eller serva den själv om du har koll på vad du gör.

Gör inga större ändringar på åkgräsklipparen då den är byggd på ett specifikt sätt så att allting är anpassat efter varandra. Så om du exempel byter ut någon del så se till att den delen passar ihop med resten av delarna.

Det finns inget exakt årtal men den bör inte gå sönder på bra länge så länge du tar hand om den relativt mycket.

Hur mycket drar en åkgräsklippare?

De varierar såklart vilken modell du har och hur stor den är. Men en vanlig åkgräsklippare drar oftast inte mer än 1 liter per timme. Men bra att tänka på är att om du har en större modell som är kraftfullare så kan den dra uppåt 5 liter per timme om den är stor och kraftfull.

Det står oftast hur mycket en åkgräsklippare drar ungefär när du köper den. Om det inte gör det så har vi tagit fram den informationen under vår korta recension så att du inte behöver leta rätt på det.

Hur fungerar en åkgräsklippare?

En åkgräsklippare fungerar så att du har motorn som driver runt bladet längst ner vid marken så att gräset klipps. Samtidigt som du har pedalen och ratten där du styr åkgräsklipparen vart du vill åka någonstans.

Tänk dig som en liten simpel bil som har fram och back växel bara. Utöver det så finns det inte så mycket att förklara om hur den fungerar.

Varför startar inte min åkgräsklippare?

  1. Du har gammal bensin i sen förra säsongen och därefter så kan den inte starta. I detta fall så kan du tömma tanken och fylla på ny bensin eller så häller du i ny bensin med gamla bensinen och blandar runt det. Fyll bara på ny bensin med gammal bensin så länge det inte är för mycket gammal bensin.

  2. Ditt tändstift kan vara smutsigt eller sitta löst så att den inte kommer åt att tända. Det du ska göra då är att ta ut tändstiftet och göra rent det och sedan skruva åt det igen och prova igen. Se till att det är helt torrt när du sätter in tändstiftet också

  3. Det kan även vara ditt luftfilter som är smutsigt. Om det är smutsigt så är det bara ta ut det och göra rent det sen sätta in det igen. Om ditt luftfilter är smutsigt så kan det betyda att motorn inte får tillräckligt med luft vilket gör att den inte kan starta.

  4. Problem med förgasaren. Det kan göra så att bensinen inte når fram till motorn. Gör den inte det så kan du pröva slå lite löst på förgasaren så kan det underlätta bränsleflödet ibland. Om detta inte hjälper så kan du behöva byta bränslefilter.

Hur kör man en åkgräsklippare?

Du använder den lilla växelspaken eller knappen för att välja fram eller back och därefter använder du pedalen för att åka framåt eller bakåt. Och så använder du ratten för att styra vart du vill åka.

Du startar oftast en åkgräsklippare med en el knapp på de moderna, men de lite äldre modellerna kan använda sig av drag start och då får du helt klart dra igång den med ett snöre.

Hur snabbt går en åkgräsklippare?

En åkgräsklippares hastighet kan variera mycket beroende på märken och storlek på motorn. Men eftersom en åkgräsklippare räknas som ett motorredskap klass II så bör du veta att de får högst gå i 30km/t oavsett vad. Så snabbare än det kommer aldrig en vanlig åkgräsklippare gå.

Vi har granskat en del olika åkgräsklippare och vi har hittat att de går emellan 10-20km/t i de allra flesta fall.

Bästa åkgräsklipparen

Den bästa åkgräsklipparen 2024 enligt vårat bäst i test för åkgräsklippare är Åkgräsklippare Stiga Park 500 just för dessa fördelar:

  • Grymma funktioner för en optimal körning och manövrering
  • Smidig att använda överallt och bra runt kanter
  • Bra komfort för bekväm körning under längre tid
  • Lyftbart klipp aggregat för simpel rengöring och lätt att köra överallt
  • Grymt hög kvalité så att den inte går sönder lätt
  • Stor klipp bredd för en snabbare klippning.

Denna åkgräsklipparen är proffsig och passar perfekt till personen som har en stor trädgård som vill få jobbet gjort snabbt och bra resultat.