Bänkslip bäst i test 2024 - Hitta bästa bänkslipen!

Utforska de främsta bänksliparna för 2024, noggrant utvalda för att förenkla dina slipprojekt. Vår omfattande guide baseras på expertanalyser och betrodda användarrecensioner, vilket lyfter fram de mest effektiva och användarvänliga bänksliparna tillgängliga på marknaden.

  • Detaljerad granskning av topprankade bänkslipar, inklusive Tormek, Bosch och Holzmann.
  • Fokus på innovation, prestanda och användarupplevelse.
  • Insikter för att vägleda konsumenter till den mest lämpliga bänkslipen för deras unika behov.
  • Betoning på bänksliparnas mångsidighet och förmåga att hantera olika slipuppgifter med precision och effektivitet.

Vårat test av Bänkslipar

Kolla in vårat bänkslip bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa bänkslip 2024 helt oberoende av företagen som äger bänksliparna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se bänksliparna som granskas:

  1. TORMEK T-8 Våtslipmaskin
  2. BOSCH GBG 35-15 Bänkslip
  3. HOLZMANN NST200FLEX Slipmaskin
  4. Makita GB801 Bänkslip
  5. Bosch GBG 60-20 Bänkslip

Här under kan du se vårat bänkslipmaskin bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa bänkslipen som passar dig bäst för dina behov.

TORMEK T-8 Våtslipmaskin

TORMEK T-8 Våtslipmaskin

BäSTA VALET

Se mer information om TORMEK T-8 Våtslipmaskin längre ner på hemsidan.

BOSCH GBG 35-15 Bänkslip

BOSCH GBG 35-15 Bänkslip

2A BäSTA

Se mer information om BOSCH GBG 35-15 Bänkslip längre ner på hemsidan.

HOLZMANN NTS200FLEX Slipmaskin

HOLZMANN NST200FLEX Slipmaskin

3E BäSTA

Se mer information om HOLZMANN NST200FLEX Slipmaskin längre ner på hemsidan.

1. TORMEK T-8 Våtslipmaskin

TORMEK T-8 Våtslipmaskin

Tormek T-8 Våtslipmaskin är den självklara vinnaren i detta bänkslip bäst i test 2024. Detta är helt klart det bästa alternativet beroende på dessa saker.

Denna våtslipmaskin är väldigt effektiv och klarar att alltid hålla samma konstanta varvtal utan problem. På hela 90 varv/min så räcker det gott och väl när du ska slipa din verktyg eller vad du behöver slipa.

Till och med under hög belastning så kommer denna bänkslip inte att svika dig, den kommer fortsätta slipa lika bra hela tiden. Om du sliper stål så finns de en skrapa med inbyggd magnet som fångar upp stålpartiklar snabbt.

Detta alternativ från vårt våtslipmaskin test är perfekt för dig som vill ha en grym våtslipmaskin som klarar av att slipa allt möjligt som du kan tänka dig behöva slipa. Med sin magnet kommer det även bli en renare omgivning.

2. BOSCH GBG 35-15 Bänkslip

BOSCH GBG 35-15 Bänkslip

Den här grymma bänkslipen från BOSCH har hela 3000 varv/min så den har bra mycket högre varvtal än de andra alternativen i detta test. Denna bänkslipmaskin bosch är väldigt kraftfull och klarar av grymma precisionsjobb.

Med ett formgjutet hus runt motorn med integrerande kullager så kommer det att hålla sig dammfritt utan problem. Den är robust och har en solid bas så att den ska ha en lång livslängd och kunna arbete i många arbetsförhållanden.

Med sina 350W är det en kraftfull bänkslipmaskin som kan slipa fint eller slipa ner det mesta som du behöver. Med dess kraftfulla motor kan det lätt stänka järnpartiklar eller gnistor, och därför finns det självklart skyddsglas mot detta.

Detta alternativ är perfekt för den som gillar smidighet och en kompakt maskin som kommer göra slipande lätt och bekvämt. Med sitt enkla slipskivsbyte är detta en stark rekommendation i vårt bänkslipmaskin bäst i test.

3. HOLZMANN NST200FLEX Slipmaskin

HOLZMANN NTS200FLEX Slipmaskin

Denna bänkslip passar både för hobby användning hemma där du kanske vill slipa några knivar eller slipa ner någon järnbit eller liknande. Men den klarar även av mer advancerade jobb också.

Denna passar perfekt även för industris arbeten också om du skulle behöva slipa verktyg eller liknande så gör den jobbet utmärkt och du kommer bli jättenöjd.

Denna bänkslipen har ett varvtal mellan 30-150 varv/min vilket kommer underlätta mycket. Med sin 200 mm slipsten så kan du slipa en större yta samtidigt vilket är bekvämt.

Detta alterantiv är som sagt perfekt för dig som gillar att slipa hemma mycket eller om du har en liten verkstad som du bedriver.

4. Makita GB801 Bänkslip

Makita GB801 Bänkslip

På 4e plats i vårt bänkslipmaskin test hittar vi denna bänkslip från Makita med sin imponerande 550 watt som har inbyggd belysning för att underlätta noggrann slipning.

Det ingår även förstoringsglas ovanför varje slipskiva så att du ser tydligt hela tiden. Detta ser vi som en bra fördel för en bänkslipmaskin då ingen annan i vårt test erbjuder det.

Bänlslipmaskinen är byggd i robusta material så att den håller i många år. Detta kan märkas tydligt på vikten som är betydligt högre än andra alternativ. Detta gör att den har extra bra balans, dock försvårar förflyttning.

Den här bänkslipmaskinen är en bra rekommendation från oss trots att den placeras på 4e plats i vårt bänkslipmaskin bäst i test.

5. Bosch GBG 60-20 Bänkslip

Bosch GBG 60-20 Bänkslip

Sist i vårt bänkslipmaskin bäst i test så hittar du den här bosch bänkslipmaskinen som är liknande den tidigare bosch modellen. Dock denna ska vara uppgraderingen men vi märker knappt någon skillnad.

Dess kraftfulla motor är den fördel vi lyfter fram mest då det är en bra uppgradering till 600 watt så att den kan slipa mer robusta material och minskar risken för att den ger upp.

Dock utöver detta är det inga märkvärdiga skillnad på denna bänkslipmaskin bosch. Därefter hamnar den på 5e plats i vårt bänkslipmaskin test.

Den här rekommenderar vi till den som vill ha en uppgradering från sin äldre bänkslipmaskin bosch till en nyare modell med kraftfullare motor.

Vad är en bänkslip?

En bänkslip är en slip som kan användas till ett antal olika saker. Slipen används framförallt på en bänk, det finns en del modeller som du kan spänna fast i bänken eller om den står fristående. Bänkslipen består av oftast 2 hjul som verkar som slipar.

Hur fungerar en bänkslip?

En bänkslip fungerar igenom 2st hjul som är gjorda av olika material oftast. Varje material är till för slipning på olika sätt. Maskinen använder elektricitet för att få hjulen att snurra.

Hur använder man en bänkslipmaskin

En bänkslipmaskin används simpelt genom att du har ditt verktyg, kniv eller vad som helst som du vill slipa. Därefter slår du på maskinen så att båda hjulen börjar snurra. Därefter rekommenderar vi att använda stänkskyddet från gnistor om det finns. Därefter är det bara att lägga din kniv eller liknande emot plattan vid hjulen och börjar pressa in mot hjulet som snurrar.

Är bänkslip bra?

En bänkslip är väldigt bra och användbar om du vill kunna slipa dina verktyg eller knivar nya så fort de blir slitna.

Vad kostar en bänkslipmaskin?

En bänkslipmaskin kan kosta omkring 2000-4000 kronor i de allra flesta fall, men de kan även uppgå till priser som 10 000 kronor också.

Bästa bänkslipmaskinen

Den bästa bänkslipen 2024 baserat på vårat bäst i test bänkslip 2024 är TORMEK 5-8 Våtslipmaskin som har vistats dessa grymma egenskaper som gör den till vinnare:

  • 120 varv/min för lätt hantering och lagom hastighet för en våtslipsmaskin
  • Inbyggd magnet för att slippa alla stålpartiklar eller liknande överallt
  • Kraftfull motor som gör jobbet lätt
  • Justerbart vridmoment vilket är användbart vid slipning av knivar eller liknande
  • Låg ljudnivå jämfört med andra på marknaden
Den här bänkslipen bör du välja om du slipar mycket saker ofta och om du behöver en bänkslip hemma för bekvämligheten att kunna slippa. Dess låga ljudnivå gör det bekvämt att använda utan att få ont i öronen.