Kedjeslip bäst i test 2024 - Hitta bästa kedjeslipen!​

Upptäck 2024 års bästa kedjeslipar, noggrant utvalda och granskade av både experter och användare. I vår genomgång, som är baserad på professionella tester och användarrecensioner, belyser vi de ledande modellerna för deras överlägsna prestanda och pålitlighet.

Denna guide är din vägvisare till de mest effektiva och hållbara kedjesliparna på marknaden, vilket ger dig insikterna du behöver för ett välgrundat köpbeslut.

Kolla in vårat kedjeslip bäst i test 2024. Vi letar rätt på de bästa kedjesliparna 2024 helt oberoende av företagen som äger kejdesliparna för att det ska vara rättvist för alla företag. 

Här under kan du se kedjesliparna som granskas:

  1. Kedjeslip Hecht 9230
  2. Oregon Kedjeslip
  3. Kedjeslip Einhell GE-CS 18
  4. Kedjeslip Verto 180W, 100mm
  5. Kedjeslipare 235 W Gc-Cs 235 E Einhell

Här under kan du se våran kedjeslip bäst i test, så kolla gärna in den för att hitta den bästa kedjeslipen som passar dig bäst för dina behov.

Kedjeslip-Hecht-9230-2

Kedjeslip Hecht 9230

BäSTA VALET

Se mer information om Kedjeslip Hecht 9230 längre ner på hemsidan.

Oregon Kedjeslip

Oregon Kedjeslip

2A BäSTA

Se mer information om Oregon Kedjeslip längre ner på hemsidan.

Kedjeslip-Einhell-GE-CS-18-2

Kedjeslip Einhell GE-CS 18

3E BäSTA

Se mer information om Kedjeslip Einhell GE-CS 18 längre ner på hemsidan.

1. Kedjeslip Hecht 9230

Kedjeslip-Hecht-9230-2

Denna kedjeslipen är väldigt kraftfull och kan slipa din kedjor på väldigt kort tid så du slipper köpa nya kedjor eller vänta om du lämnar in dina kedjor någonstans. Denna är perfekt för att förnya din kedjor direkt till dina verktyg.

Denna kan vässa din kedjor till alla möjliga verktyg, allt från motorsåg, till din cykel eller vad som helst. Med denna så kommer jobbet göras på en professionell nivå så att de ser helt nya ut och fungerar hur bra som helst.

Denna har 2 slipskivor som har olika tjocklekar vilket gör att du slipar din kedjor väldigt snabbt och noggrant.  Den fungerar även väldigt effektivt tack vare profil spännanordningen.

Detta är den bästa kedjeslipen och därefter blir den vinnaren till vårt kedjeslip bäst i test 2024  på grund av dess höga kvalité och noggrannhet när det kommer till att slipa kedjor till nästan nya.

2. Oregon Kedjeslip

Oregon Kedjeslip

Denna kedjeslipen har ett mer modernt utseende med svart design och med lila slipblad som både ser snygg ut och även gör ett grymt jobb snabbt och smidigt.

Den här har även 2 slipskivor så att den kan göra jobbet väldigt snabbt utan någon väntetid knappt. Och även trots den snabba tiden så görs jobbet noggrant med hög precision.

Denna kedjeslipen är speciellt idealiskt för de som använder en motorsåg ofta eller har en liten verkstad eller liknande. Denna kommer att slipa din motorsågs kedjor väldigt vassa och bra.

Detta alternativ är då bäst för de som sågar ner mycket träd eller jobbar med det kanske. Denna är 2a i våra lista på grund av dess enastående design och mycket positiva recensioner. Dock en ska vi vill tillägga är att denna har ett något dyrare pris än andra modeller som vi ser som en liten nackdel.

3. Kedjeslip Einhell GE-CS 18

Kedjeslip-Einhell-GE-CS-18-2

Den här einhell kedjeslip är sladdlös vilket kan vara väldigt bekvämt om du behöver ta med den och använda den på andra platser än där du har sladdutag, och även du slipper krångel med sladden.

Med denna kommer din kedja bli skärpta snabbt och bra utan någon överdriven nötning. De finns även ett djup stopp som skyddar kedjan från för stor material borttagning.

Självklart för denna einhell kedjeslip så ingår det en vinkelmätare och kedjespännare så att kedjan alltid är positionerad perfekt så att du får en perfekt precisions slipning direkt.

Om du vill ha denna kedjeslip så tänk på att du använder dig av laddare och batteri istället för sladd, och dessa måste köpas separat. Utöver det så är det en grymt smidig kedjeslip som passar de allra flesta.

4. Kedjeslip Verto 180W, 100mm

Kedjeslip Verto 180W, 100mm

Denna kedjeslipen från Verto är ett kraftfull och bra elverktyg som har bra egenskaper  som är anpassade mer för att slipa motorsågar med hög precision.

Den här bra kedjeslipen är utrustad med sin kraftfulla motor på 180W, en bra skiva med 100mm diameter. Samt ett roterbart skruvstycke som gör din slipning effektiv och enkel.

Självklart så har även denna högkvalitativa kedjeslipen ett CE-certifikat som utlovar att den är tillverkad på ett bra sätt och av bra material som håller bra.

Vi rekommenderar den här speciellt till den som behöver en kedjeslip till sin motorsåg eller sin batteridrivna motorsåg. För de som letar efter den absolut bästa lösning för sin batteridrivna motorsåg, kan vår guide om batteridriven motorsåg bäst i test vara av intresse.

5. Kedjeslipare 235 W Gc-Cs 235 E Einhell

Kedjeslipare 235 W Gc-Cs 235 E Einhell

Denna stilrena Einhell kedjeslip är av hög kvalitet och har utmärkta egenskaper såsom ett vridbart sliphuvud, lyskälla och ett genomskinligt fönster som skyddar.

Kedjeslipen har en bra effekt på 235W som gör det till en kraftfull einhell kedjeslip som håller måttet till att kunna slipa kedjor lätt. Tillsammans med inställning för slipvinkel så utlovas en väldigt hög precision på arbetet.

Materialet på denna kedjeslip är robust och av hög kvalitet som håller måttet att vara en bra kedjeslip. Därefter rekommenderar vi den här till den som vill skaffa sig en snygg och bra einhell kedjeslip.

Dock har vi lagt märke till att denna har ett lägre varvtal jämfört med andra. Detta kan påverka effektiviteten lite men inget jätte märkvärdigt enligt oss på trädgårdskollen.

Vad är en kedjeslip?

En kedjeslip är en slip som är specifikt anpassad för att slipa kedjor från motorsågar eller liknande. En kedjeslip har 2 blad som vässar kedjan snabbt.

Hur fungerar en kedjeslip?

En kedjeslip fungerar simpelt genom att du spänner fast din kedja och ställer in vinkeln så att du kan välja hur och vart du vill slipa kedjan. Därefter startar du maskinens 1 eller 2 slip blad som lätt slipar din kedja snabbt och professionellt. 

Vad används en kedjeslip till?

En kedjeslip används till att slipa kedjor till maskiner som använder kedjor. Vanligtvis en motorsåg eller vilken maskin som helst som använder en kedja som behöver slipas då och då.

Kedjeslip motorsåg

Att slipa din kedja till din motorsåg är mycket fördelaktigt för att hålla sin kedja vass och effektiv under lång tid utan att behöva byta den. Alla våra kedjeslipar i vårt kedjeslip bäst i test kan användas som en kedjeslip till motorsåg. Letar du dessutom efter en ny motorsåg så kan du kolla in vårt motorsåg bäst i test för våra bästa rekommendationer.

Hur slipar man en kedja?

Du slipar en kedja genom att antigen använda dig av en fil som du filar mot kedjan så att den slipas till slut. Detta kan ta rätt lång tid så vi rekommenderar istället en kedjeslip. En kedjeslip går det smidigt att spänna fast kedjan sedan sätta på maskinen och börja slipa din kedja smidigt och lätt med slip bladen.

Vilken vinkel på sågkedja?

En skärvinkel på ungefär 12 grader brukar vara bra. Det som är viktigaste dock är att alla tänder på kedjan har lika stor vinkel. Se till att ställ in samma vinkel på kedjeslipen så att alla blir lika vassa och har samma vinkel.

Bästa kedjeslipen

Den bästa kedjeslipen 2024 baserat på vårat bäst i test kedjeslip 2024 är Kedjeslip Hecht 9230 som har grymma egenskaper som dessa:

  • Stark motor som klarar av utmaningar
  • Simpel och smidig design för smidig hantering
  • Lagom snabb hastighet för en bra precision när den vässar kedjorna.
  • En bekväm garanti på 2 år om något skulle hända
  • Dubbla skivor så att du kan slipa dina kedjor snabbt och bra
Den här kedjeslipen bör du välja om du vill ha en smidig kedjeslip som klarar av alla slip jobb utan problem snabbt och bra med en grym precision som gör att det alltid blir som nya kedjor.